Fostul meu angajator a intrat in insolventa si as vrea sa ma folosesc de legea nr. 200 din 22 mai 2006 pentru a obtine restantele salariale de la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale. Am doua intrebari legate de aceasta lege:
1. in lege este trecut faptul ca se platesc 3 salarii restante de la momentul depunerii cererii pentru acordarea salariilor restante, din care inteleg ca daca un contract de munca a incetat acum mai mult de 3 luni, fondul nu ar mai compensa o cerere depusa in acest moment. Este corect?
2. inaintea depunerii cererii la agentia teritoriala administratorul sau lichidatorul angajatorului trebuie notificat in scris. Care este procedura standard aici? Exista un model de notificare?
1. Suma totală a creanţelor salariale suportate din Fondul de garantare nu poate depăşi cuantumul a 3 salarii medii brute pe economie, pentru fiecare salariat.
Salariul mediu brut pe economie avut în vedere este salariul mediu brut pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistica în luna în care s-a deschis procedura insolvenţei.
Salariul mediu brut in 2016 este de 2681 lei.
2. Model notificare
CATRE,
prin care va somez sa-mi platiti in termen de 15 zile de la primirea prezentei notificari drepturile salariale aferente perioadei ________________, impreuna cu indemnizatiile de concediu de odihna corespunzatoare acestei perioade.
In cazul in care nici dupa primirea prezentei nu veti intelege sa-mi achitati sumele mentionate mai sus , va comunic ca voi face uz de toate mijloacele legale in vederea recuperarii banilor.