avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incetarea platii pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incetarea platii pensiei alimentare

de 7 ani platesc pensie alimentara iar luna aceasta copilul meu face 18 ani . de 6 ani este plecat in Olanda impreuna cu mama sa .au plecat fara stiinta mea . eu nu stiu daca copilul merge inca la scoala sau daca este angajat . plata pensiei se face prin virarea banilor catre un cont bancar direct de institutia unde lucrez. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: BogdanNicolau , utilizator 19:43, 8 Noiembrie 2016
Odată cu împlinirea majoratului, plata pensiei de întreținere încetează de drept către mama copilului ajuns major.
Și dacă este în continuarea studiilor, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, plata pensiei se face direct copilului devenit major.
Mama acestuia, din acest moment nu mai are nici o calitate în relația cu dvs, privind copilul.
multumesc pentru raspuns dar am o neclaritate : trebuie sa-i anunt eu pe cei de la serviciul finaciar si ce acte imi trebuiesc ? sau poate se sesizeaza ei si problema se rezolva mai simplu
Teoretic ar trebui să știe ei, să țină evidența..., deoarece au hotărârea instanței în baza căreia au înființat poprirea.
Practic însă, cred că ar trebui să le amintiți că NOV este ultima lună când poprirea mai este valabilă.
Ar trebui și dvs să aveți acasă decizia instanței în baza căreia ați fost obligat la întreținere, și unde scrie negru pe alb, că aveți obligație să întrețineți a minorului până la majorat.
De la majorat trebuie să ceară el personal, dacă mai are nevoie.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil si pensie alimentara catalinmr catalinmr Buna ziua! Am un copil ce a implinit 18 ani. Eu de mama lui am divortat de peste 16 ani , ea revenind la numele de fata si copilul ramanand cu numele meu. In ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara doi copii rodicala rodicala In urma divortului platesc pensia de intretinere pentru cei doi copii ai mei, in cuantulul prevazut de lege. Unul dintre copii a implinit deja 18 ani, iar ... (vezi toată discuția)