avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... www.temepebani.ro legal sau ilegal?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

www.temepebani.ro legal sau ilegal?

As vrea sa pun in functiune siteul www.temepebani.ro. Se adreseaza studentilor care, pe de o parte vor sa faca teme, proiecte, castigand niste bani si pe de alta parte celor care din diverse motive nu pot face anumite teme si sunt de acord sa plateasca un alt student pentru asta. Site-ul functioneaza ca un intermediar al acestui comert.
Intrebarea mea este urmatoarea, activitatea acestui site este legala sau ilegala? Mentionez ca vom infiinta o firma, vom plati impozit pe profit.
De asemenea, daca Ministerul Invatamantului considera ca nu este legal sau moral, care pot fi consecintele? Vor putea exista decat presiuni (vezi cazul din franta, [ link extern ] )
, sau si consecinte penale?
M-ar ajuta mult un raspuns din partea dvs.
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
diana.negru23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 05:30, 17 Septembrie 2009
Trebuie documentata speta, insa unele considerente de principiu se pot scrie:
[a] punerea in functiune a unui website, cand se mandateaza cu procura notariala indeplinirea formalitatilor pentru si in numele entitatii juridice care gireaza activitatea online ce urmeaza a fi deschisa cu autoritatile ANISP si RoTLD (conceptul de control asupra unui website);
Ministerul Invatamantului nu este primul interesat, ci principal si direct interesate trebuie sa fie organele de politie economica si autoritatile fiscale (vad o similaritate cu website'urile care gazduiesc baze de torrents si NU sunt societati comerciale);
[c] in situatia in care formula agreata ramane plata de pret pentru prestatii (CAEN scoli private invatamant pre-universitar, obtinere autorizatii, recomand exemplu online [ link extern ] .
fortuna vis,
max2000
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
Max Creanga, Consilier juridic
max2000 a scris:

Trebuie documentata speta, insa unele considerente de principiu se pot scrie:
[a] punerea in functiune a unui website, cand se mandateaza cu procura notariala indeplinirea formalitatilor pentru si in numele entitatii juridice care gireaza activitatea online ce urmeaza a fi deschisa cu autoritatile ANISP si RoTLD (conceptul de control asupra unui website);
Ministerul Invatamantului nu este primul interesat, ci principal si direct interesate trebuie sa fie organele de politie economica si autoritatile fiscale (vad o similaritate cu website'urile care gazduiesc baze de torrents si NU sunt societati comerciale);
[c] in situatia in care formula agreata ramane plata de pret pentru prestatii (CAEN scoli private invatamant pre-universitar, obtinere autorizatii, recomand exemplu online [ link extern ] .
fortuna vis,
max2000

@ max2000 Intrucat nu inteleg nimic din ceea ce scrieti, intreb si eu: 2000 e IQ-ul dumneavoastra ?
@diana.negru23 un astfel de site este evident imoral insa nu este ilegal, asa ca nu vor fi in nici un caz consecinte penale pentru ca intermediati facutul temelor. Ma indoiesc ca Ministerul Invatamantului de la noi sa fie interesat de inchiderea site-ului d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domeniul www.constitutia.ro este privat sau public? eliasav eliasav Acum cand se discuta despre Constitutia României, am incercat sa accesez website-ul www.constitutia.ro numai ca am fost redirectionat automat catre ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva rackem97 rackem97 Buna ziua, Clauze abuzive - https://ec.europa.eu/consumers/odr/reso ... ses_en.pdf În anul 2014, am înregistrat un domeniu printr-o companie terta, ... (vezi toată discuția)