avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de locatie al sotului neproprietar dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de locatie al sotului neproprietar dupa divort

care este procedura prin care sotului neproprietar sa i se anuleze dreptul locativ dupa pronuntarea divortului ?
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 21:08, 30 August 2009
O actiune in evacuare daca dvs. sunteti proprietara acelei locuinte, imptriva fostului sot.
O actiune de evacuare a toleratului, fostul sot pe care - in baza hotararii de divort - nu mai aveti motive sa-l adapostiti. ;)
Daca nu cumva hotararea de divort prevede ceva in sensul asta, sau nu exista un contract de inchiriere sau altceva, nu mai exista un drept "locativ" al sotului dupa pronuntarea divortului...
Trebuie doar dat afara!
Daca nu cumva hotararea de divort prevede ceva in sensul asta, sau nu exista un contract de inchiriere sau altceva, nu mai exista un drept "locativ" al sotului dupa pronuntarea divortului...
Trebuie doar dat afara!

Eu am alta parere, JH!
Pentru ca hotararea de divort sa prevada "ceva in sensul asta", actiunea de divort trebuie sa aiba ca petit accesoriu evacuarea sotului tolerat, ori aceasta nu este regula ci exceptia.
Chiar daca exista un contract de inchiriere, nu vad cum ar fi fost incheiat intre sotie si sot cu o clauza de genul "in caz de divort, contractul isi inceteaza efectele imediat, de drept, fara o notificare prealabila si fara interventia instantei"...
Orice contract de inchiriere sau alt contract dintre soti, nu ar putea prevede ca o clauza de reziliere, divortul partilor si, chiar daca, prin absurd, ar exista un astfel de contract, iar sotul nu respecta aceasta clauza in sesnul de a parasi de buna voie imobilul sotiei, in caz de divort, tot trebuie introdusa o actiune de evacuare a fostului sot (tolerat). Daca el a stat acolo, fiind tolerat de sotie, dupa desfacerea casatoriei, daca nu vrea sa plece de buna voie, nu-l poate da nimeni afara decat in baza unei hotarari judecatoresti definitive de evacuare! ;)
Cerd ca m-ai inteles gresit... sau nu am fost eu suficient de clar.
Ma refeream la un contract de inchiriere incheiat dupa divort...
...sau la cazul in care prin hotararea de divort, dintr-.un motiv sau altul (pot fi imaginate destul de multe variante) instanta a permis sotului neproprietar pentru un timp mai lung sau mai scurt sa ramana in locuinta! (asta intelegeam eu prin "ceva in sensul asta").
Insa totusi n-am inteles care este "parerea ta" alta decat "a mea"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse sunt de evacuare? ContSters159442 ContSters159442 poate ma puteti ajuta cu un sfat.In 2011 februarie am divortat de fostul sot .In 2010 am obtinut o locuinta sociala de la primarie care l-am trecut ca titular ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot neproprietar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Cum trebuie procedat pentru evacuarea sotului nepropriate in caz de divort? O doamna a introdus cerere de divort si pe langa desfacerea casatoriei doreste ca ... (vezi toată discuția)
Locuinta comuna larry03 larry03 Speta : Un apartament este in proprietatea sotului, de dinainte de casatorie, sotia are domiciliul pe buletin la adresa respectiva, fiind luata in spatiu de ... (vezi toată discuția)