avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua,

Fiti amabili, incerc sa aflu daca pot lasa prin testament intreaga contravaloare a mostenirii care mi se cuvine unei persoane straine neamului nostru? Ma exact, ca patrimoniu e vorba de o treime din jumatatea valorii unui imobil cu teren in jur, mostenire dupa tatal meu, decedat in anii '90. Coproprietari la imobil mai sint mama si fratele. Dar mentionez ca eu n-am urmasi carora sa li se asigure, prin lege, cota succesorala implicita. Dupa umila mea parere, doar eventualii mei urmasi ar intra in discutie pentru o cota parte obligatorie din mostenirea pe care o am.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2016
Tavi24, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:48, 16 Noiembrie 2016
Ma gindeam doar la varianta in care statul, prin institutiile sale, poate pune automat in aplicare o executare silita. Adica eventuala persoana mostenitoare sa primeasca contravaloarea data de un evaluator pe acea fractiune care-mi apartine. Nicidecum s-o pun in postura de coproprietara cu restul familiei mele parintesti sau sa se lupte ea mai departe prin judecati, sa obtina ceva. Nici banii nu stiu daca i-ar accepta, n-am intrebat-o, deocamdata ma interesez ce posibilitati legale exista.

Ma indoiesc ca as putea vinde cuiva fractionat. dar e si asta o optiune de analizat.

Ma mai gindeam la varianta unui imprumut la banca, garantat cu contravaloarea evaluata a fractiiunii de care dispun, iar astfel sa ma detasez de trecut si sa incerc un alt inceput. Urmind ca banca sa se descurce cu restul familiei. Dar iarasi ma indoiesc ca bancile s-ar incurca la astfel de afaceri.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Tavi24, utilizator
Ma indoiesc ca as putea vinde cuiva fractionat. dar e si asta o optiune de analizat.

Daca ati dezbatut mostenirea si sunteti proprietar pe o cota oricat de mica, puteti vinde acea cota din proprietate cui doriti.
Daca nu ati dezbatut succesiunea si aveti certificat de calitate de mostenitor, puteti vinde drepturile succesorale.
Puteti lasa prin testament cui vreti dvs si ce doriti.
In toate cazurile insa, cel caruia ii dati fie prin vanzare, donatie sau lasati prin testament, se va lupta cu familia dvs. Pe unii nu ii incurca prea mult , pot pune avocatul sa ii reprezinte.

Dar iarasi ma indoiesc ca bancile s-ar incurca la astfel de afaceri.

aici aveti dreptate, nu se incurca banca cu cote parti, mai ales ca e mica si mai ales ca nu are o valoare importanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire miturusanda miturusanda Nu sunt in relatii bune cu mama mea deoarece am divortat de sotie si vreau sa imi petrec viata cu o alta femeie..Am din casatorie o fetita. Nu am nici un bun ... (vezi toată discuția)
Se poate lasa mostenire astfel ? Dorky Dorky Bunicul meu are un baiat si-o fata, bunica, adica sotia lui nu mai traieste. Sa zicem ca eu sunt nepotul bunicului, fiul fetei lui. Bunicul are un ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire emy_g emy_g Buna ziua!Mama mea are 80 de ani si 2 copii,pe mine si fratele meu.Aceasta vrea sa -si imaparta averea inainte de a muri.Are o casa si niste bani in ... (vezi toată discuția)