avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu perioada determinata.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu perioada determinata.

Buna ziua,
Sunt angajat pe perioada determinata, aprox 2 ani, in locul unei persoane care este in crestere copil.
In curand persoana respectiva va reincepe serviciul, iar eu voi fi mutat pe noul post disponibil.
Chestia este in felul urmator:
Noul post disponibil este unul superior celui pe care sunt incadrat acum (sunt mega calificat si ma incadrez) si este incadrat intr-o grila superioara de salarizare, dar eu am fost anuntat ca voi avea in continuare salariul pe care il am in present.
Nu ar trebui (din punct de vedere legal) sa inlocuiesc persoana respectiva respectand toate atributele noului post: titulatura, atributii (mai multe decat in prezent) si DREPTURILE SALARIALE?
Mi s-a spus ca o sa am titulatura, mai multe atributii dar acelasi salariu.
Nu cred ca este corect vorbin din punct de vedere legal, moral sunt convins.
Mentinez ca este vorba de o mare corporatie privata.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: edward_zone , utilizator 16:06, 9 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Daca veti fi mutat pe un nou post care este incadrat intr-o grila de salarizare superioara fata de actualul loc de munca, ar fi normal ca salariul primit pentru noul loc de munca sa reflecte noile atributii si conditii de munca.

Tinand cont ca este vorba despre un angajator privat, ca locul de munca ocupat in prezent este unul temporar (pana la intoarcerea persoanei inlocuite din concediul de crestere a copilului), inseamna ca daca nu va convine salariul propus, angajatorul poate renunta la serviciile dvs., nefiind obligat sa va ofere un alt loc de munca la expirarea perioadei de 2 ani.
Buna ziua,
Ar fi normal sau asa trebuie din punct de vedere legal?
Cum inteleg eu: Inlocuesc pe cineva - adica preiau atributiile si beneficiile (active si pasive).
Daca era un post vacant era grila deja aprobata.
Cum am spus sunt supra-calificat pentru noul post.
Nici nu doresc sa plec din companie.
Dar nu doresc sa fiu pacalit (legal).
Treaba complicata.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare incadrare cor Ank27 Ank27 Buna ziua! Un salariat care conduce departamentul de servicii generale care in prezent este incadrat ca adminstrator si-a definitivat studiile superioare.Pe ce ... (vezi toată discuția)
Este lege pentru studii superioare sa ai minim pe economie de 1200lei? SORYN_MYHAELA SORYN_MYHAELA VREAU SA STIU SI EU DACA ESTE LEGE CA SA TE PLATEASCA CU 1200 LEI DACA AI STUDII SUPERIOARE?AM INTELES CA 1200LEI E MINIM PE ECONOMIE CU STUDII SUPERIOARE (vezi toată discuția)
Grila de salarizare marianca marianca BUNA,VA ROG SA -MI SPUNE-TI, DACA LUCREZ IN SISTEMUL BUGETAR PE UN POST CARE NU NECESITA STUDII SUPERIOARE DOAR CALIFICARE(AGENT PAZA),DAR EU AM TERMINAT ANUL ... (vezi toată discuția)