avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumpararea de vechime pentru anul 1981
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumpararea de vechime pentru anul 1981

In perioada13 mai 1981 si 28 decembrie 1981 am incetat activitatea conf.art. 129 C.M. pentru ingrijirea copilui sub 6 ani. Pentru aceasta perioada pot sa intocmesc contract de asigurare si sa platesc contributia la pensie.Mentionez ca mai am nevoie de 6 luni ca sa pot intra la pensie anticipata partial.Nu am avut alte intreruperi ale contractului de munca.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:53, 9 Noiembrie 2016
Pentru acea perioadă nu puteți încheia un contract de asigurare socială. Acest contract se încheie pe perioade anterioare de cel mult cinci ani de la data încheierii lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere pentru cresterea copilului mariusgmg mariusgmg intre anii 1981 si 1984 mama mea a intrerupt munca 3 ani pt cresterea mea,dar nu a platit contributie la stat deoarece nu a fost informata ca se putea ... (vezi toată discuția)
Plata contributii cas retroactiv madara madara Am auzit ca s-ar fi dat un act normativ prin care cei care doresc pot achita contributia pentru pensie retroactiv.Ma intereseaza acest lucru pentru tatal meu ... (vezi toată discuția)
Cumparare ani alsatraiteur strasbourg alsatraiteur strasbourg Spuneti-mi va rog unde si in ce conditii pot sa cumpar ani de munca pt pensie ! Ce fel de ani pot sa cumpar ? In conditii speciale de munca sau \"normale\" ? ... (vezi toată discuția)