- Dupa decesul parintilor, eu si fratele meu am mostenit un apartament evaluat la circa 40.000 de euro.
- Am facut succesiunea, fiecare a primit cota de 1/2 din apartament.
- Fratele meu doreste sa pastreze intreg apartamentul si sa-mi ofere o
despagubire in bani , SULTA, pentru cota mea de 1/2 din apartament.
- Pentru a-mi plati aceasta suma, sotia fratelui meu vrea sa faca un credit la
banca, pe termen de 15 ani.
- Mentionez ca sotia fratelui e bugetara si are 48 de ani.
- As dori sa va intreb ce clauze asiguratorii ar trebui sa solicit in legatura cu
SULTA ce-mi va fi atribuita , provenind dintr-un credit ipotecar.
- In eventualitatea in care sotia fratelui meu nu va mai putea achita ratele la
banca pentru acest credit, eu voi fi afectata in vreun fel?
Nu. Dvs nu primiti banii in 15 ani ci ii primiti prin transfer bancar la autentificarea actului de partaj sau la o data ulterior stabilita in partaj. Daca doamna va deceda mostenitorii dansei, in niciun caz dumneavoastra, ca nu o mosteniti, vor prelua si aceasta obligatie de a plati creditul. In caz ca doamna nu mai poate achita acel cedit fiind in viata, va fi urmarita in bunul pe care il ipotecheaza pentru a obtine creditul sau in orice alt bun daca acel credit nu este ipotecar.
Dvs nu aveti niciun risc.
Un partaj cu probleme
gyana37
bune seara,as vrea sa va povestesc despre situatia in care se afla fratele meu si poate ma ajutati cu niste sfaturi.Deci fratele meu este casatorit de 20 de ... (vezi toată discuția)
Executare silita
nicoleta82
Buna ziua. In urma cu 4 ani fratele meu a obtinut un credit ipotecar, garantand cu apartamentul sau.Mentionez ca sunt codebitor la acest credit. Apartamentul ... (vezi toată discuția)