Buna ziua,
Am nevoie de un sfat legat de chiria pe curte ce trebuie platita la Asociatia Fondului Imobiliar. Am cumparat acum 3 ani o parte dintr-un imobil vechi, interbelic. Suntem 3 proprietari in aceeasi curte. Abia acum dupa trei ani am aflat ca trebuie sa platim chirie pe curte la Administratia Fondului Imobiliar, despre care nu stiam nimic. Nu ne-au spus despre asta nici fostii proprietari, nici notarul, nici vecinii.
Problema e ca acum, dupa 3 ani, cei de la AFI, care abia acum au aflat ca sunt alti proprietari, si ne-au trimis scrisoare sa ne spuna ca trebuie sa platim, vor sa platim si penalitate pentru intarziere, care este inca o data cat taxa pe 3 ani. Stie cineva cum pot contesta acest lucru, atata timp cat nu am fost anuntati la achizitia imobilului, si cei de la AFI s-au trezit abia acum, dupa 3 ani?
Dacă au trecut 3 (trei) ani, în care AFI nu v-a transmis niciodată niciun fel de atenționare puteți contesta în instanță , motivând lipsa de interes a AFI.
Multumesc pentru raspuns. Da, asa e, n-am primit nici o instiintare pana acum. Cand i-am intrebat de unde ar fi trebuit sa aflam, mi-au spus ca de la fostii proprietari. Suma nu e foarte mare, 100 si ceva de RON pentru 3 ani, dar majorarea mi se pare un abuz clar. Ca si cum ne cer majorare pentru anul acesta ca si pentru acum 3 ani. In lege nu scrie de nici o penalitate, din cate am citit pana acum. O sa le cerem sa ne arate pe ce baza cer penalitate.