avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie curte ceruta de AFI dupa 3 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie curte ceruta de AFI dupa 3 ani

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat legat de chiria pe curte ce trebuie platita la Asociatia Fondului Imobiliar. Am cumparat acum 3 ani o parte dintr-un imobil vechi, interbelic. Suntem 3 proprietari in aceeasi curte. Abia acum dupa trei ani am aflat ca trebuie sa platim chirie pe curte la Administratia Fondului Imobiliar, despre care nu stiam nimic. Nu ne-au spus despre asta nici fostii proprietari, nici notarul, nici vecinii.
Problema e ca acum, dupa 3 ani, cei de la AFI, care abia acum au aflat ca sunt alti proprietari, si ne-au trimis scrisoare sa ne spuna ca trebuie sa platim, vor sa platim si penalitate pentru intarziere, care este inca o data cat taxa pe 3 ani. Stie cineva cum pot contesta acest lucru, atata timp cat nu am fost anuntati la achizitia imobilului, si cei de la AFI s-au trezit abia acum, dupa 3 ani?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: emma_imn , utilizator 00:08, 10 Noiembrie 2016
Dacă au trecut 3 (trei) ani, în care AFI nu v-a transmis niciodată niciun fel de atenționare puteți contesta în instanță , motivând lipsa de interes a AFI.
Multumesc pentru raspuns. Da, asa e, n-am primit nici o instiintare pana acum. Cand i-am intrebat de unde ar fi trebuit sa aflam, mi-au spus ca de la fostii proprietari. Suma nu e foarte mare, 100 si ceva de RON pentru 3 ani, dar majorarea mi se pare un abuz clar. Ca si cum ne cer majorare pentru anul acesta ca si pentru acum 3 ani. In lege nu scrie de nici o penalitate, din cate am citit pana acum. O sa le cerem sa ne arate pe ce baza cer penalitate.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
emma_imn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa in proprietate cu teren in folosinta de la primarie, contract gresit sau abuz vecini maud maud Cautand o proprietate cu curte unde sa ma mut, am dat peste un parte de casa (constructie interbelica cel mai probabil) cu curte in folosinta (contract cu ... (vezi toată discuția)
Imobil retrocedat - dreptul privind chiria Georgelius Georgelius Buna ziua, Ma puteti, va rog, ajuta cu o solutie? O persoana platea chirie pentru o jumatate de imobil, care se afla in proprietatea statului, cealalta ... (vezi toată discuția)
Poate asociatia de proprietari sa instituie privilegiu imobiliar asupra altui imobil decat cel care are datorii fata de asociatie? znicolae9 znicolae9 In asociatia noastra exista un datornic cu restanta mare la intretinere. Din pacate nu am actionat cu promptitudine si ap . cu datorii a fost vandut la ... (vezi toată discuția)