avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Buna, am si eu mai multe intrebari referitoare la indemnizatia de crestere a copilului.
Data nasterii este in luna martie 2017, lunile de calcul al indemnizatiei ar fi martie 2017-aprilie 2016 timp in care eu am realizat venituri din contract de munca, avand minimul pe economie si venituri din PFA. In luna noiembrie s-a inchis firma unde lucram cu contract, continuand activitatea cu PFA. Mi-am facut calculele cu privire la indemnizatie tinand cont de veniturile nete realizate insa ele sunt diferite fata de calculele puse la dispozitie de unele site-uri. Se impoziteaza indemnizatia? Ca imi da o diferenta in jur de 200 lei.Am inteles ca pentru a mi se putea lua in calcul indemnizatia din PFA trebuie sa imi suspend activitatea. Intrebarea e: daca imi suspend activitatea incepand cu luna decembrie, as putea beneficia de somaj? Si care ar fi lunile care mi s-ar lua in calcul pentru primirea indemnizatiei daca nasterea va fi in martie 2017 si voi intra in somaj in decembrie 2016?

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului albrodica albrodica Am si eu o intrebare referitor la indemnizatie. Sunt insarcinata in luna a 5 a, data posibila a nasterii va fi in martie 2017. Am lucrat cu contract de munca 5 ... (vezi toată discuția)
Venituri pfa-calcul indemnizatie crestere copil? Aqna123 Aqna123 Buna ziua,  Urmeaza sa nasc peste 3 luni. Stiu ca indemnizatia se calculeaza ca media a ultimelor 12 venituri. La acel moment, la mine ultimele 12 luni vor ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de crestere a copilului Luizar Luizar Buna ziua! Am intrat incepand cu luna 2017 in concediu prenatal. Am nascut in aceeasi luna si am cerut intrarea in CCC din decembrie. Nu mi-am suspendat ... (vezi toată discuția)