avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire in cazul unui debitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire in cazul unui debitor

Buna ziua. In urma proceselor din instanta (fond,apel,recurs) am obtinut o decizie definitiva si irevocabila impotriva unor debitori(sot si sotie) care imi datoreaza in solidar o suma de bani. Cu decizia respectiva m-am adresat unui executor judecatoresc care a deschis un dosar de executare silita in curs de desfasurare. Cum se intampla in viata acestia au avere dar nu au in acte sau au disipat-o inca din cursul judecatii.. In timpul desfasurarii executarii silite un debitor (sotul) a decedat lucru pe care l-am aflat intamplator.la 11 luni de la deces.Executorul s-a adresat Camerei Notarilor si succesorii (sotia si cei 2 copii majori) nu au deschis succesiunea,desi a trecut un an si cred 100% ca nici nu vor face acest lucru. Ce pot face in acest caz,in care este evidenta sustragerea de la executarea silita?
Multumesc mult ptr raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2016
gyandy, utilizator
Cel mai recent răspuns: gyandy , utilizator 21:31, 9 Noiembrie 2016
la cererea dvs a creditorului se poate deshide procedura succesorala. De asemenea va puteti inscrie in Registrul creditorilor tinut de INFONOT.
Multumesc. Debitorul a decedat pe 06.11.2015. Deci a trecut un an si 4 zile. In raspunsul primit de executor de la CNPB se spune ,,va informam ca s-au efectuat cuvenitele mentiuni in evidentele succesorale ale institutiei noastre despe inceperea executarii silite in dosarul nr..." Deci eu pot sa cer acum deschiderea procedurii succesorale daca ei timp de un an cum spune legea nu au facut-o ?
Exista termene de prescriptie ?
da.
Sa inteleg ca acest termen a trecut ? adica era de fix un an ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debitor decedat anterior executarii; dosar nou contra succesorilor? catinf catinf Buna ziua, Debitorul a decedat anterior incuviintarii executarii silite, executorii au luat act de deces dupa crearea dosarului. Nu s-a efectuat niciun act de ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita dosare din 2012. debitor insolvabil. prestaconty prestaconty Buna ziua. Administratorul unei societati care a ramas cu credite neachitate la banca are 3 dosare de executare silita din anul 2012. In aceasta perioada nu a ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliara contra tertilor dobanditori cu debitorul decedat catinf catinf Buna ziua, Executarea a fost pornita inainte de decesul debitorului, s-a obtinut de catre executori o incuviintare a executarii silite imobiliare pronuntata ... (vezi toată discuția)