avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Debitor decedat anterior executarii; dosar nou contra ...
Discuție deschisă în Executare silită

Debitor decedat anterior executarii; dosar nou contra succesorilor?

Buna ziua,
Debitorul a decedat anterior incuviintarii executarii silite, executorii au luat act de deces dupa crearea dosarului. Nu s-a efectuat niciun act de executare pana la deces (cu exceptia unor notari in cartea funciara). Cf. art 686 ncpc, executorii s-au adresat Camerei Notarilor pentru procedura succesorala, in cadrul aceluiasi dosar de executare. Interzicerea executarii silite nu presupune obligatoriu crearea unui nou dosar (cu alt numar), cu alti debitori (succesorii)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: catinf , utilizator 16:22, 8 Aprilie 2015
Executarea silita va continua in cadrul aceluiasi dosar de executare, impotriva tuturor mostenitorilor care au acceptat mostenirea cu metiunile de la articolul 687 Cpc.

In cazul in care executarea a inceput in timpul vietii debitorului principal, debitorii mostenitorii acceptanti vot fi instiintati iar executarea se suspenda pentru 10 zile de la instiintare respectandu-se prevederile articolului 688 Cpc.

Ar fi bine sa aveti in vedere ca executarea silita incepe la data depunerii cererii de catre creditor la executorul judecatoresc. Este posibil ca acele ”notari in cartea funciara” sa fie facute de executor, cererea creditorului fiind deja inregistrata. Aici ar trebui sa aveti in vedere si prevederile articolului 663 Cpc.
Multumesc. Executarea va continua doar pe cale succesorala? Cazul concret: in dosar este un debitor principal (mama mea defuncta), dar (inexplicabil) in incuviintarea executarii silite aparem ca "debitori" si eu si sotia, care avem calitatea de terti dobanditori a imobilului sau, act de v-c care a fost revocat (nu anulat) in limita creantei, debitul fiind doar al defunctei. Mai pot continua executorii executarea imobiliara in aceste conditii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobiliara contra tertilor dobanditori cu debitorul decedat catinf catinf Buna ziua, Executarea a fost pornita inainte de decesul debitorului, s-a obtinut de catre executori o incuviintare a executarii silite imobiliare pronuntata ... (vezi toată discuția)
Tata decedat credit neachitat Mihaela Murgoci2017 Mihaela Murgoci2017 Buna seara, Tatal meu a decedat si are un credit dat catre firma de recuperari . Ce se intampla acum ? Multumesc (vezi toată discuția)
Executare silita imobil- 2 soti proprietari, unul decedat andreistan andreistan Buna ziua, Un imobil este [b]detinut de sot+sotie, sotia a decedat anul trecut[/b], nu s-a facut succesiunea. Suntem asociatie de proprietari, suntem ... (vezi toată discuția)