avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tinuta la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tinuta la locul de munca

Buna ziua!
Lucrez la o firma in depozit cat si pe teren, ne-au dat uniforma (pantaloni,tricouri,vesta,bluza, sapca ), nu am contractul de munca la mine sa vad daca scrie ceva de purtarea ei, dar un coleg de-al meu a fost vazut purtand caciula (neagra) si a fost avertizat sa nu o mai poarte (este foarte frig, iar in depozit este curent). Au voie sa ne faca ceva daca purtam o caciula in conditii de iarna ..e facuta practic sa ne protejeze...Cu ce articol le pot ''da peste nas'' in caz ca imi spun ceva sau ma ameninta ca ma dau afara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 10 Noiembrie 2016
Verificati in ccm aplicabil sau in regulamentul intern ce este prevazut referitor la "tinuta la locul de munca" si care sunt consecintele nerespectarii acelei prevederi.

In situatia in care in ccm aplicabil sau in regulamentul intern este mentionat ca nepurtarea uniformei este considerata abatere disciplinara, atunci sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o astfel defapta sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uniforma scolara mihaialbert mihaialbert Buna ziua. Am un copil in clasa a doua. Astazi ni s-a comunicat ca uniforma scolara este obligatorie la unitatea de invatamant la care este copilul meu. In caz ... (vezi toată discuția)
Avertisment - dotare lucratori cu echipament individual de protectie. obligatia lucratorului de a purta toate sortimentele de eip din dotare. ContSters290705 ContSters290705 Am o cunostiinta de lucreaza la o cofetarie purtand ca atare uniforma corespunzatoare (ma rog cel putin asa e acolo respectiv -pantaloni bluza sosete ... (vezi toată discuția)
Modificare roi secretariat1 secretariat1 Buna ziua, Vrem sa modificam ROI-ul si sa introducem ca si abatere disciplinara nepurtatea echipamentului de protectie. Ce sanctiune le pot aplica? ... (vezi toată discuția)