Buna ziua.
Am o hotarare definitiva si executorie (etc.) prin care o persoana X este obligata sa-mi plateasca o suma de bani. Astazi X m-a anuntat ca plata a fost efectuata printr-un transfer bancar, insa spre suprinderea mea, de catre alta persoana Y, care mie imi este necunoscuta (X sustine ca ar fi un prieten de-al lui) si care nu are nici o legatura cu respectiva hotarare judecatoreasca. Tot X mi-a zis ca Y a scris la detaliile transferului bancar "Plata sentinta civila 1232456", fara sa mentioneze nimic altceva: pentru cine a fost plata, despre ce sentinta civila a fost vorba (judecatorie, tribunal, din ce judet etc).
Mentionez ca nu exista nici o intelegere intre mine si X in acest sens, scrisa sau verbala.
Oricum, ma gandesc ca respectivul Y ar putea sa ceara in orice moment returnarea sumei de bani, ca fiind plata nedatorata etc...
Banuiesc ca X vrea doar sa "fenteze" o executare silita de fapt...
Ce ma sfatuiti sa fac? Returnez suma lui Y? Daca da, cum? Ma pot adresa direct bancii?
Sincer, vă sfătuiesc să-i puneți în vedere lui X să meargă la un notar cu Y, unde Y să dea o declarație autentică din care să rezultă că va transmis suma de lei 1234... în numele și pentru X, în vederea stingerii datoriei menționată în sentinta civila nr ..... din data .... a Judecătoriei (Tribunalului) Q.
Mai atenționați-l că dacă nu primiți în 15 zile respectiva declarație autentică, îl puneți în executare.