avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordinea intrebarilor în instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordinea intrebarilor în instanta

Având în vedere ca în proces ma apar singur nu am avocat sunt,fără posibilități financiare as vrea sa va întreb dacă este corect sa eu sa pun întrebări, în calitate de persoana vatamata ultimul deși martorii erau propusi de catre mine,urmează sa fie ascultați martorii propusi de catre inculpat, în ce ordine se vor pune întrebările,totodată vreau sa va întreb dacă ca parte vatamata pot pune concluzii, și ce înseamnă acest fapt se mulțumește!!!!
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 13:51, 10 Noiembrie 2016
art. 381 CPP
Dacă martorul a fost propus de către procuror, acestuia i se pot pune în mod nemijlocit întrebări de către procuror, inculpat, persoana vătămată, partea civilă, partea responsabilă civilmente.

Dacă martorul sau expertul a fost propus de către una dintre părţi, i se pot pune întrebări de către aceasta, de către procuror, persoana vătămată şi de către celelalte părţi.

Art. 388 CPP

După terminarea cercetării judecătoreşti se trece la dezbateri, dându-se cuvântul în următoarea ordine: procurorului, persoanei vătămate, părţii civile, părţii responsabile civilmente şi inculpatului.
Preşedintele poate da cuvântul şi în replică.
Înseamnă că la martorii propusi de catre mine trebuia sa pun întrebările înaintea avocatului inculpatului,sau nu am înțeles bine,va mulțumesc!!!
ordina adresarii intrebarilor este cea expusa mai sus, ati inteles bine.
Se mulțumește, nu credeam că într-o sala de judecata, judecatorul poate accepta asa ceva,deoarece întrebările pe care doream sa le pun eu, le-a pus înaintea mea avocatul inculpatului, iar au fost puse într-o asemenea maniera astfel încât atunci când eu am dorit sa întreb, mi s-a spus de catre judecator ca, întrebarea a mai fost, și sa pun alta întrebare, va mulțumesc!!!
Daca dvs considerati ca vi s-a adus vreo vatamare a drepturilor prin incalcarea vreunei dispozitii legale, puteti invoca nulitatea actului, dar eu inteleg ca s-a raspuns oricum la intrebare dvs si nu vad sa fi suferit vreun prejudiciu efectiv.

Alte discuții în legătură

Ascultarea inculpatului ContSters116348 ContSters116348 Buna ,inculpatului i se pot pun pune intrebari de catre procuror nemijlocit sau prin intermediul judecatorului?dar avocatul? (vezi toată discuția)
Ordine ascultare in fata judecatorului xuser xuser Care este ordinea de ascultare in fata judecatorului: p. vatama, martorii p.vatamate, inculpatul, martorii inculpatului? Dupa ce se termina de audiati ... (vezi toată discuția)