avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Drepturile inculpatului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Drepturile inculpatului

Instanta de judecata insista asupra prezentei obligatorii a martorilor si partii vatamate pentru a raspunde nemijlocit intrebarilor inculpatului !!!, asa suna postarea instantei de judecata intrun proces pentru "nerespectarea unei hotarari judecatoresti" privind un drept de proprietate nerespectat de inculpat. Citind drepturile inculpatului dim noul cod de procedura penala, nu am gasit nici un rand care sa prevada "dreptul nemijlocit al inculpatului de a pune intrerbari martorilor si pàrtii vatamate !!!. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Cel mai recent răspuns: razerul , utilizator 18:42, 14 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a se respecta dreptul la un proces echitabil, inculpatului ii este recunoscut dreptul ”să întrebe sau să solicite audierea martorilor acuzării şi să obţină citarea şi audierea martorilor apărării în aceleaşi condiţii ca şi martorii acuzării” cititi art. 6 CEDO.
Cititi si art. 380-381 C.P.P.
Da, se pare ca ... nu am citit tot ce trebuia din cod, multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinea administrarii probelor in timpul urmaririi penale aidu aidu In calitate de suspect, am solicitat procurorului administrarea probei cu audierea persoanei vatamate. Am aflat ulterior ca a fost deja audiata persoana ... (vezi toată discuția)
Dosar penal italia stejarbranesti stejarbranesti Am un dosar penal in Italia cu un cetatean italian judecatorii se fac ca nu vad actele depuse la dosar in favoare mea avan:Ptajindul pe fata pe cetateanul ... (vezi toată discuția)
Despre martor si drepturile lui. teo.trap teo.trap Am o întrebare, dacă un martor este chemat la un proces, are dreptul să tacă atunci când îi sunt puse întrebări acuzatoare ? Sau să aștepte ca ... (vezi toată discuția)