avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua.parintii mei au decedat.noi sintem 3 frati.dupa ce au decedat parintii am facut succesiune.eu am declarat atunci c nu doresc nimic.le am lasat lor si partea mea.intre timp de la unul din parinti am descopertit ca are i ha de pamint.si trebuie succesiune facuta pe acest pamint.eu am drept acolo sau nu mai am deloc daca a am renuntat la casa?fratele meu mia aratat azi actul de succesiune de la casa in care scria ca nu am nici un drept.imi puteti spune daca la pamint am vreun drept?multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:28, 25 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Legal nu mai aveti dreptul la nimic
Renuntarea este la TOT sau la NIMIC!
va multumesc
Ati dat declaratie la notar sa renuntati la mostenire dupa fiecare dintre parinti? Sau ce ati declarat exact ?
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Renuntarea este la TOT sau la NIMIC!

Ma tot gandesc cum ar fi sa renunti la NIMIC :hm:
Corect ar fi fost asa : deoarece optiunea succesorala este indivizibila, cel chemat la mostenire poate accepta mostenirea sau poate renunta la ea.
In fine, poate ca exprimarea nu este foarte importanta!

@aura19731991, in principiu sansele dvs. sunt minuscule sapre zero, asa cum a precizat si dl avocat, insa ca sa eliminam orice dubiu faceti urmatoarele precizari:
- cand a decedat tata, cand a decedat mama?;
- cand s-a dezbatut succesiunea si de catre cine, de toti cei trei frati sau numai de doi?;
- prin ce anume act, mai precis, le-ati lasat fratilor partea dvs.?
mama a decedat in 1997 tata in 1998.succesiunea am facuto dupa ani bu ni.prin 2005 .am mers la notar sa declaram cum facem cu apartamentul lasat de parinti.eu avind posibilitatea sa imi iau apartament am declarat la notar ca le las lor casa.fratele meu a scos un act de la notar acum in care se specifica ca prorietari sint ei.eu nu mai am nici un drept

Alte discuții în legătură

Unic mostenitor in acte luat pe sus dupa 21 de ani de fratele sau cu pretentii de cota parte apartament ovidiu_xxl2006 ovidiu_xxl2006 Se da urmatoarea situatie de fapt si de drept: -Bunic mort in 1991 -Bunica disparuta in 1992. -Un apartament lasat intr-o stare extrem de proasta(semana cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mihay24 mihay24 Am nevoie urgent de un sfat; am fost 4 frati, acum 5 ani unul din frati a murit, el neavand copii, sotia lui a murit si ea anul trecut, parinti nostri traiesc ... (vezi toată discuția)
Succesiune după al doilea parinte decedat bloc3c bloc3c Bună ziua, Doresc niște lămuriri privind dezbaterea succesiunii după mama, decedată a.c. După tata, decedat, s-a dezbătut succesiunea. Situația ... (vezi toată discuția)