avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor sau nu de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor sau nu de TVA

Buna ziua, suntem o firma mica aflata la inceput de drum, am achizitionat produse cu TVA. Noi ne-am inregistrat ca fiind neplatitori de TVA. Ne putem recupera acel TVA pe care l-am platit?
Care ar fi avantajele si dezavantajele platitor/ neplatitor TVA?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:29, 10 Noiembrie 2016
Cine sunt clientii d-voastra?

Avocatnet.ro a scris despre asta aici

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
Ioan Petru Butariu, Contabil
1.nu, tva-ul intra pe costuri, dar il puteti ajusta in favoarea dvs. la data care intrati platitor de TVA, daca bunurile se afla pe stoc la aceea data;
2. Avantaje si dezavantaje :) in functie de tipul activitatii si de ce vreti sa faceti( ex.investitii etc.), dar oricum la depasirea plafanului de 220.000 lei va trebui sa va inregistrati platitor de TVA daca activitatea nu e scutita in conformitate cu CF.
Clientii sunt persoane fizice
Nu prea merita sa va inregistrati, mai ales daca aveti o activitate mica. Cititi si ce a scris troian mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitoare de tva, depundere d300 in zero anamaria88 anamaria88 Am o firma care nu a avut activitate o perioada de timp si cei de la anaf ne-au trecut din oficiu pentru depunere in zero a D300, de la platitor de tva la ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin neplatitor de tva? MicuAndrada MicuAndrada In 2008 am vandut marfa en gross .Am cumparat marfa de 30000 euro si am ramas cu marfa de 10000 euro pe care nu am mai vandut o neavand activitate din aprilie ... (vezi toată discuția)
Care este diferența dintre o intreprindere individuală plătitoare și una neplătitoare de tva? kosmy_getta@yahoo.com kosmy_getta@yahoo.com Care este diferenta dinte o intreprindere individuala ca platitor de TVA si una fara platitor de Tva care sunt avantaje si dezavantaje? Multumesc (vezi toată discuția)