avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

Buna ziua!
Calatorind astazi cu autobuzul, nu am validat cardul de calatorie si am fost prins de controlori. Nu am fost violent, nu i-am jignit. Nu am avut la mine niciun act de identitate, insa domnii controlori, in loc sa cheme politia, mi-au confiscat cardul de calatorii pe care inca mai aveam bani (nu era abonament). Pe cardul de calatorie nu apare niciun nume, deci nu stiu ce ar putea face dumnealor cu el. Nu au incheiat niciun proces verbal, nimic, ci pur si simplu mi-au spus ca o sa primesc acasa o amenda in valoare de 150 RON pentru ca nu am avut 50 RON ca sa platesc pe loc amenda.
Este legal ceea ce au facut dansii?
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 19:53, 10 Noiembrie 2016
Nu!
S-ar putea spune ca este furt.
Daca nu le prezentati actul de identitate sunt obligati sa apeleze la organele de politie sau jandarmerie, pentru a va identifica.
Mi-au spus ca voi fi identificat dupa camerele de filmat din autobuz, dar cum si in ce fel nu stiu.
Au vrut doar sa va sperie. Daca voiau sa va identifice o puteau face cum v-am spus mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb MmariaM MmariaM Buna ziua. Am fost prinsa de controlori in autobuz. Ne-am dat jos si acolo era un echipaj de politie. M-am legitimat la politie NU si la controlori, cu nume, ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda ratb Ktulu7 Ktulu7 Buna ziua. In data de 21.08.2014 am calatorit cu RATB de 4 ori ( cu tramvaiul 46 pe ruta Republica - Gara de Nord dus – intors, cu autobuzul 101 si ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb fara sa primesc proces verbal sau vre-o dovada. OpreaC OpreaC Buna ziua. Astazi am primit o amenda deoarece eu cu toate ca am validat cartela de calatorie si cu calatorii pe ea, lor le aparea nevalidata si au spus ca eu ... (vezi toată discuția)