avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cotizare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cotizare pensie

Sunt angajata a doua societati cu contract de munca partial, respectiv 6 ore si 4 ore pe zi. Acest lucru poate afecta intr-un fel stagiul de cotizare la pensie? Am aceleasi drepturi ca un angajat cu norma intreaga de 8 ore pe zi avand in vedere ca eu cumulat lucrez 10 ore pe zi? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 12:09, 12 Noiembrie 2016
Nu influienteaza stagiul de cotizare.
Influienteaza cuantumul pensiei.
Aveti aceleasi drepturi ca si un angajat cu norma intreaga. In Codul muncii avem:



Art. 106. [egalitatea de tratament]
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat 6 ore pe zi ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, am si eu o nelamurire ,daca m-am angajat la 6 ore am aceleasi drepturi ca cel angajat cu 8 ore sau se considera munca part-time la 6 ore? 4 ore ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare adrian577 adrian577 Buna ziua,lucrez la o firma de constructii mi-sa incheiat contract de munca individual cu fractiune de norma 4 ore/zi 20 ore /sap. La semnarea contractului ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca leta2010 leta2010 Buna ziua.Sunt salariata cu 4 ore /zi la o societate si mai am trei contracte de munca cu 2 ore/zi.Va rog sa-mi spuneti daca la iesirea la pensie se iau in ... (vezi toată discuția)