avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ocupare functie de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ocupare functie de conducere

As dori sa stiu daca potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, in cazul in care sunt medic sef de sectie, pot ocupa si functia de director medical, in conditiile in care din functia de medic sef de sectie ma suspend, bineinteles.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 11 Noiembrie 2016
Da, puteti ocupa acea functie.

Contractul individual de muncă sau al persoanelor angajate în unităţile sanitare publice care ocupă funcţii de conducere specifice comitetului director se suspendă de drept pe perioada exercitării mandatului.

În cadrul spitalelor publice se organizează şi funcţionează un comitet director, format din managerul spitalului, directorul medical, directorul financiar-contabil, iar pentru spitalele cu peste 400 de paturi un director de îngrijiri.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
in legea nr. 95/2006 nu scrie explicit. si in cazul in care sunt medic sef de sectie sau director medical trebuie sa inchei un contract de administrare, separat de contractul individual de munca ca medic. cum procedez....?
Daca veti fi numit director medical, c.i.m. pe care-l aveti se suspenda de drept

art.181 din Legea 95/2006
(1) În cadrul spitalelor publice se organizează şi funcţionează un comitet director, format din managerul spitalului, directorul medical, directorul financiar-contabil, iar pentru spitalele cu peste 400 de paturi un director de îngrijiri.
....

(5) Membrii comitetului director care au ocupat postul prin concurs, potrivit alin. (2), vor încheia cu managerul spitalului public un contract de administrare pe o perioadă de maximum 3 ani, în cuprinsul căruia sunt prevăzuţi indicatorii de performanţă asumaţi. Contractul de administrare poate fi prelungit la încetarea mandatului pe o perioadă de 3 luni, de maximum două ori, perioadă în care se organizează concursul de ocupare a funcţiei. Contractul de administrare poate înceta înainte de termen în cazul neîndeplinirii obligaţiilor prevăzute în acesta.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare comitet director zzenovia zzenovia Imi cer scuze pentru relatarea prea lunga,dar ne aflam intr-o situatie dificila . Actiunea se petrece intr-un spital public. Conform art.183 din Legea ... (vezi toată discuția)
Contract administrare RSB RSB Va rog frumos sa-mi spuneti daca pe perioada in care este numit un director medical interimar in spital, se incheie contract de administrare cu managerul ... (vezi toată discuția)
Concurs ocupare post Haimi Haimi Dupa aplicarea noilor grile de salarizare de la 1 august 2016 in sanatate, exista obligativitatea legala ca un farmacist sef de circuit inchis (spital) sa ... (vezi toată discuția)