avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... neclaritati Apa Nova
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

neclaritati Apa Nova

Am rugamintea sa-mi dati un sfat.
Apa Nova ne-a trimis un plic prin care ne instiinteaza ca este defect contorul si ca il vor schimba in decembrie. Presedintele mi-a cerut sa fac o plangere la Apa Nova prin care sa cer restituirea banilor platiti pe mc de apa neconsumati ( noi am platit mai mult fiind contorul defect). Am vreo sanasa de reusita? Dvs V-ati confruntat cu o astfel de problema?

In asteptarea raspunsului dvs
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:32, 11 Noiembrie 2016
Ca sa faceti plangere de care sa se tina cont trebuie sa scrieti cat ati consumat in plus si ce valoare pretindeti sa vi se inapoieze.
Stiti la modul concret si fara dubiu cat ati consumat in plus?

Din cele patite de noi, la asociatie, daca am constatat consum atipic, am anuntat Apa Nova.
Au venit oameni de la ei si au inlocuit contorul, dar nu s-a pus problema de bani pentru ca daca nu ai o dovada concreta, nu poti cere bani pe supozitii.
Cititi contractul cu furnizorul si o sa vedeti daca au aplicat corect clauzele acestuia. De exemplu, in contractele incheiate de furnizorul nostru de apa, se prevede ca in cazul defectarii apometrului, furnizorul va factura media pe ultimile 12 luni. Nimeni nu poate sti cat ati consumat in realitate daca apometrul, de exemplu s-a blocat.
e bine sa faceti o astfel de cerere si apoi vedeti ce va vor raspunde.
Cunosc doua situatii recente in care, surprinzator pentru mine, Aap Nova a venit cu o solutie inteligenta.
lorelena1306 a scris:

....Presedintele mi-a cerut sa fac o plangere la Apa Nova prin care sa cer restituirea banilor platiti pe mc de apa neconsumati ( noi am platit mai mult fiind contorul defect).

Este super dispozitia presedintelui dvs.!!!
Pai sa convoace o sedinta de com. ex. si sa decida dansii ce trebuie facut, iar documentul in sinte trebuie concept chiar de dumnealor, chit ca dvs. o sa-l scrieti la calculator...
Lecturati cu atentie Contractul de furnizare - de obicei acestea sunt standardizate si poate gasiti ceva de care va puteti ”agata”.
Poate @amvirdan va dezvaluie una dintre solutiile inteligente aplicate de Apa Nova.
A.G.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cred ca apa nova ne fura din greu ! aeg aeg Pe vremea cand s-a \\"contorizat\\" toata lumea, apa nova ne-a montat 1 contor pentru 2 scari de bloc, cele 2 scari fiind asociatii diferite. Ca urmare, scara ... (vezi toată discuția)
Problema citire apometre vio2013 vio2013 Buna ziua!Am o problema cu Asociatia de locatari de care apartin:apartamentele sint dotate cu apometre proprietarii ducind indexul apei la fiecare sfirsit de ... (vezi toată discuția)
Problema cu apometrele Hamarsold100 Hamarsold100 Eu am 2 apometre , unul se afla in curte si altul in afara curtii, amandoua pentru apa rece. Cel din curte a inregistrat din luna septembrie 2016 pana in ... (vezi toată discuția)