avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut

Buna ziua. Va rog frumos daca poate sa-mi spuna cineva ceva in legatura cu acest lucru. Acum 2 luni jumatate am fost oprit de pol din Alexandria ( nu rutiera) si mi sa retinut permisul pentru ca imi expirase nr rosii la golful meu . Expirase de o zi si nu mi-am dat seama. Aveam toate actele la mn sa o inscriu,ceea ce am si facut in acea zi. In fine infractiune. Mi s-a facut dosar cu solutionare venita saptamana trecuta. In acea solutionare am zile neremunerate si 92 lei taxe de judecata. De permis nu scrie nimic. Am sunat la pol Alexandria dar niciun rezultat. Ba imi da nr de la abateri,ba alte nr. la care nu raspunde nimeni . Trebuie sa merg la ei? Credeti ca permisul este suspendat? Nu am primit nimic in aceasta privinta
Cel mai recent răspuns: mireltrifu , utilizator 12:01, 11 Noiembrie 2016
Cu siguranta permisul este suspendat art. 103 alin 1 lit c OUG 195/2002

(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:

c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
Va multumesc. Acum vin cu intrebarea, de cand sa suspendat permisul, din momentul retinerii, adica acum 2 luni jumate sau de cand sa dat solutionarea acestei infractiuni adica acum o saptamana! ? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala pe trecerea de pietoni Luciano_rom Luciano_rom Cat timp se suspenda permisul de conducere pentru un accident usor ( 0 zile de spitalizare si fara plangere ) pe trecerea de pietoni ? (vezi toată discuția)
Clasare dosar art 196 al 2 3 Adymoto Adymoto Buna seara , am primit clasarea unui dosar de vatamare corporala , se specifica doar ca nubam tinut distanta fata de cel din faata atat. Unde tre sa meg pentru ... (vezi toată discuția)
Renuntare urmarire penala SorinRBS SorinRBS Buna ziua, Vineri 08.09.2017 am termen la judecatoria Cornetu pentru renuntare la urmarire penala in legatura cu un dosar de conducere fara permis. Sa ... (vezi toată discuția)