Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa:
- legea spune clar situatiile in care ne informam, consultam. Adica la alegerea scolii, pregatirea profesionala, medicul si interventiile chirurgicale, bunurile minorului, si cam asta e, du-te si te plimba
- nu te informez ca nu e in interesul copilului. Cu exemplificare: daca nu platesti tabara nu-ti zic ca pleaca in tabara. Daca nu platesti orele de pian, la revedere, nu stii. Adica cumva interesul copilului se traduce strict prin suportarea costurilor, asta cu toate ca nerezidentii platesc pensia de intretinere. Bine alti rezidenti merg pana intr-acolo in care primesc bani pentru plata activitatilor de la imbecilul de nerezident si tot nu le dau informatii, ca n-au chef
- nu-ti zic ca sa nu deranjezi copilul ca tu esti iresponsabil si poate faci de rusine copilul, adica nu-ti zic de fotbal ca poate apari la antrenament si eu ca mama n-am chef sa fii acolo si implicit daca eu n-am chef, nici copilul n-are chef, logic
- bla bla
Ok, te interesezi singur. Dar de exemplu e imposibil sa iei toti medicii de familie si sa ii suni pe rand sau toti profesorii de engleza, de balet si mai stiu eu ce. Concluzia clara este ca in asa zis interes al copilului (interes ce bineinteles il stie exclusiv parintele rezident) aceste informatii nu se transmit si uneori chiar nu le poti obtine singur. Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
Observ dnule agpasca la fel ca intotdeuana dovediti fara echivoc ca preocuparea dvs este exclusiv catre razboiul cu mama, nu catre copil. Continuati in aceiasi linie. Scrieti pe forum incepand cu orele diminetii si nu va schimbati Doamne fereste comportamentul si veti avea parte, din pacate, de acelasi tip de comportament din partea fostei. Copilul, draga domnule, NU are, din pacate, DOI parinti cand dvs va preocupati de plangeri, ci DOAR, cand dvs veti intelege sa va ocupati de el, de copil, nu de boala razboiului cu mama. Va vad indarjit de preocupat sa dovediti ca dvs aveti dreptate si ca nu aveti nimic de schimbat in atitudinea dvs. Eforturile dvs sunt orientate exclusiv catre dovedirea dreptatii dvs in loc sa fie indreptate catre copil. Tineti-o batuta cu dreptatea dvs, ca v-a adus multe beneficii, dupa cum reiese din cei 2 ani de cand scrieti pe forum!
Dnule agpas, se pare ca nu am fost explicita: parintele rezident nu-si face singur plangeri, ci i le face nerezidentul. Cand ii dai unui in cap cu plangeri esti cel putin dus cu capu' sa astepti din partea lui bunavointa!
doamna proastasatului, cumva alti useri nu au voie sa scrie pe forum incepand de la orele diminetii?
Eu vad ca vi s-a raspuns decent insa ati inceput sa hartuiti si sa improscati cu noroi.
va rog sa recititi subiectul si sa dati un raspuns pertinent la acesta...daca sunteti capabila si de altceva decat de atacul participantilor la discutii.
wow, solidaritatea alientailor! dnule when, eu n-am facut decat sa indemn omul sa urmareasca sa-si aloce timpul copilului, nu plangerilor si nici forumului. Intentiile mele au fost cat se poate de corecte. Dar vad ca ati sarit ca arsi.Va dati sms-uri cand postati, ca sa sariti unul in apararea celuilalt? Perfect: revin la sfatul in care va inscrieti toti si care va place: faceti plangeri inclusiv la ISU si Curtea de Conturi. Faceti dosare pana cand s-o gasi judecatorul care sa va amendeze pentru abuz de drept, sau nu. Justificati-va existenta tinandu-va isonul unul altuia si aplaudandu-va reciproc pentru o noua descoperirea a unui nou model de plangere, cerere, sesizare etc. Faceti o cerere la colegiul psihologilor sa recunoasca alienarea bunicala, cumnatala, sorala etc. Cand le veti termina pe toate verificati-va fuguta-fuguta cutia postala caci probabil ati primit invitatia la balul copilului de absolvire al liceului. Cat priveste inteligenta de a repeta zi de zi aceleasi lucruri in speranta ca veti obtine un rezultat diferit de ziua precedenta......va las sa apreciati singuri. Niciun om care e convins ca e Ludovic, regele soare, nu poate fi convins ca n-ar fi pe baza de dialog. Asa ca sa ne traiesti Maria Ta!
Proastasatului, personal as dori o discutie decenta fara batut apropouri si batut apa in piua cu nerezidentul care e un nesimtit indiferent de context. Am obosit sa vad cum in loc sa discutati la subiect va luati de anumiti useri, respective AgainstPas. La topicul acesta nu ati facut din nou, decat sa aruncati toata vina unei relatii nefericite in carca celuilalt.
Eu v-am intrebat frumos si la subiect ceva si nu ati fost capabila sa raspundeti. Oare de ce? Pentru ca prezenta dumneavoastra pe acest forum e doar ca sa va varsati indirect veninul asupra fostului partener,presupun ca direct e mai greu si din cauza asta apelati la variante, copilul, forumul.....
Nu stiu de cat timp sunteti dumneavoastra pe forumul acesta insa daca sunteti asa in tema cu activitatea lui AgainstPas suspectez ca tot de minim doi ani si totusi nici problemele dumneavoastra nu s-au rezolvat. Insa la dumneavoastra e exclusiv vina fostului partener, e clar. La AgainstPas e vina doar a lui AgainstPas. Si totusi pe la toate subiectele proliferati sus si tare asumarea responsabilitatii, doar ca nu si in cazul dumneavoastra din cate se pare. Stiti vorba aia, nici usturoi nu ai mancat si nici gura nu-ti miroase.
Nu doamna proastasatului, nu sunt un tata alienat si chiar daca repetati asta in fiecare minut nu ma despart de sotia mea, nu se schimba realitatea doar pocnind din degete pentru ca asa va doriti.
Da, sunt un parinte care a vazut ce inseamna alienarea parentala si da, o consider o atrocitate si da, ma implic cand e vorba de asa ceva. Aveti o problema si cu asta? Dar cine va credeti pana la urma dumneavoastra incat sa decideti cine si ce ar trebui sa-i placa sau sa faca?
Dar AgainstPas, apropos de dreptul la informare al rezidentului.....asta se intampla in relatiile problematice. Nerezidentul doreste sa afle informatii despre copil si rezidentul o da departe pe miriste cu ale lui. Ce sa raspunda el? Ca nu are ce.
Citeam astazi despre analfabetii functionali, cei care stiu sa citeasca insa nu inteleg ce citesc. Tot asa si cu alienatorii, stiu ca trebuie sa informeze, stiu ca trebuie sa ia decizii impreuna cu celalalt insa undeva s-a scurtcircuitat neuronal si nu pricep cum sa o faca.
Sa le ceri sa dea informatii despre copil e ca si cum I-ai spune unui om in coma ca l-ar alva sa alerge. Astia sunt parinti care au adus pe lume un copil si nu inteleg ce sa faca cu el.Sunt si eu curios la subiectul asta cati raspund punctual. Ca pana acum e pauza.
Dar altfel, toti sunt parintii minunati.......