avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de mana, finalizare acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de mana, finalizare acte

Buna seara, va cer parerea referitor la urmatoarea situatie:
in 1980 parintii mei au cumparat o casa la tara (acolo au si domiciliul de atunci pana in prezent), tranzactia s-a consemnat intr-un contract de vanzare cumparare de mana, au fost prezenti 4 martori dar nu s-a mai legalizat si nu s-a facut intabulare. intre timp atat vanzatorul cat si martorii au decedat. tatal meu este si el destul de in varsta. am dori sa stim care este procedura legala de a intabula casa pe numele tatalui meu, ce acte trebuie intocmite, unde... multumesc
Cel mai recent răspuns: ALINAfenesan , utilizator 23:57, 12 Noiembrie 2016
Buna dimineata. S-a platit impozit la teren si casa in toti acesti ani, aveti dovada platilor?
Familia dvs. este inscrisa in registrele de la primarie?
Buna seara, da.. s-a achitat impozitul pe cladire - teren la zi, figuram in registrul agricol de la primarie. a fost recent o discutie referitor la inscrierea in registrul agricol electronic, iar insectorul de la primarie a facut recomandarea sa intabulam casa. ma puteti indruma ce avem de facut? multumesc
In cazul acesta, exista o procedura simpla, care presupune obtinerea unor acte de la primarie si intocmirea unei documentatii cadastrale, in baza carora se va face inscrierea dreptului de proprietate in cartea funciara, sens in care este necesar sa contactati un cadastrist, de preferat unul care desfasoara lucrari de acest fel, in mod obisnuit in zona dvs. de interes.
nu trebuie mers la notar / tribunal? ma adresez doar celor de la primarie si cadastru? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren si casa fara acte pristopanu07 pristopanu07 Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei (in prezent decedati) au cumparat in urma cu peste 30 de ani un teren cu acte de ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa cumparata in1980 PIRI PIRI Parintii mei au cumparat o casa in Bistrita in 1980. Terenul de sub casa este intabulat dar curtea si gradina nu sunt.Daca se poate sa ma indrumati care este ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie fara autorizatie de constructie rouacasiope rouacasiope Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca e posibila intabularea unui imobil, edificat in anul 1980, fara autorizatie de constructie. Din certificatul fiscal pe ... (vezi toată discuția)