Buna seara, va cer parerea referitor la urmatoarea situatie:
in 1980 parintii mei au cumparat o casa la tara (acolo au si domiciliul de atunci pana in prezent), tranzactia s-a consemnat intr-un contract de vanzare cumparare de mana, au fost prezenti 4 martori dar nu s-a mai legalizat si nu s-a facut intabulare. intre timp atat vanzatorul cat si martorii au decedat. tatal meu este si el destul de in varsta. am dori sa stim care este procedura legala de a intabula casa pe numele tatalui meu, ce acte trebuie intocmite, unde... multumesc
Buna dimineata. S-a platit impozit la teren si casa in toti acesti ani, aveti dovada platilor?
Familia dvs. este inscrisa in registrele de la primarie?
Buna seara, da.. s-a achitat impozitul pe cladire - teren la zi, figuram in registrul agricol de la primarie. a fost recent o discutie referitor la inscrierea in registrul agricol electronic, iar insectorul de la primarie a facut recomandarea sa intabulam casa. ma puteti indruma ce avem de facut? multumesc
In cazul acesta, exista o procedura simpla, care presupune obtinerea unor acte de la primarie si intocmirea unei documentatii cadastrale, in baza carora se va face inscrierea dreptului de proprietate in cartea funciara, sens in care este necesar sa contactati un cadastrist, de preferat unul care desfasoara lucrari de acest fel, in mod obisnuit in zona dvs. de interes.