avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare si concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare si concediu

Buna ziua
Patronul pentru care lucrez a hotarat ca nu mai are nevoie de postul meu, prin urmare eu voi fi disponibilizat. Am vazut ca am dreptul la cel putin un salariu compensatoriu si ziua de munca de numai 4 ore. 20 de zile lucratoare in preaviz ar insemna 10 zile de 8 ore fiecare. Eu mai am dreptul la inca13 zile de concediu. As dori sa imi raspundeti, va rog, la doua intrebari:
1. Trebuie sa fac cerere scrisa pentru a primi salariul compensatoriu ?
2. Pot sa-mi iau concediul in cele 20 de zile de preaviz in contul a 10 zile de concediu cand nu as fi in preaviz ?
Cel mai recent răspuns: petru teleman , utilizator 08:20, 31 August 2009
1. nu este neaparta necesar sa faceti aceasta cerere, dar va poate fi utile, daca credeti ca angajatorul nu intentioneaza sa respecte obligatiile legale.

2. puteti sa va luati CO in previz, daca va aproba angajatorul.
CO nu va decala data de incetare a contractului.
Ci cuvenit si neefectuat pana la data inectarii conractului va trebui sa vi se plateasac la ilichidare.
Ar fi bine sa faceti cerere pentru salariul compensator si sa inregistrati respectiva cerere....ca nu cumva sa uite angajatorul de acesta obligatie stabilita prin CCMUNN ;)
In ceea ce priveste CO , acesta fie se efectueaza in perioda de preaviz, fie este compensat in bani la incetarea contractului de munca.
petru teleman a scris:

Buna ziua
Patronul pentru care lucrez a hotarat ca nu mai are nevoie de postul meu, prin urmare eu voi fi disponibilizat. Am vazut ca am dreptul la cel putin un salariu compensatoriu si ziua de munca de numai 4 ore. 20 de zile lucratoare in preaviz ar insemna 10 zile de 8 ore fiecare. Eu mai am dreptul la inca13 zile de concediu. As dori sa imi raspundeti, va rog, la doua intrebari:
1. Trebuie sa fac cerere scrisa pentru a primi salariul compensatoriu ?
2. Pot sa-mi iau concediul in cele 20 de zile de preaviz in contul a 10 zile de concediu cand nu as fi in preaviz ?

1. Trebuie sa faceti cerere pentru siguranta dvs.si sa solicitati si o copie dupa ce va fi inregistrata, cu rezolutia directorului ar fi ideal, dar nu neaparat....
2. Faceti inca o cerere in care precizati exact cum ati expus aici, in perioada de preaviz de 20 in care aveti dreptul la 4 ore libere, compensarea cu 10 zile din co la care aveati dreptul, diferenta de 3 zile co urmand a fi compensata in bani la incetarea contractului.
va multumesc mult pentru raspuns
cu stima,
Petru Teleman

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor sarlota sarlota Am fost data afara incepand cu data de 01.12.2009 Lucrez in domeniul farmaceutic. As putea sa mai stau daca intru in concediu medical? (vezi toată discuția)
Preaviz violeta  iuliana violeta iuliana la data de 09.02.2010 am primit preaviz de 20 zile pe perioada 09.02.2010 - 06.03.2010 (deci un numar de 19 zile nu 20 zile ,data de 06.03.2010 este simbata ... (vezi toată discuția)
Preaviz de 20 de zile. Miluca Boldan Miluca Boldan Buna ziua, Unei colege i s-a dat in cursul zilei de ieri previzul care este de 20 de zile, eu vin cu intrebare: care sunt drepturile ei? ( banesc sau ... (vezi toată discuția)