avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

la data de 09.02.2010 am primit preaviz de 20 zile pe perioada 09.02.2010 - 06.03.2010 (deci un numar de 19 zile nu 20 zile ,data de 06.03.2010 este simbata ).la data de 10.02.2010 am solicitat 1 zi de concediu de odihna iar seful mi-a aprobat-o.Ulterior mi-au inminat o comunicare prin care-mi spuneau ca perioada preavizului se prelungeste cu 1 zi deoarece am fost in CO.(respectiv pina in data de 09.o3.2o10)
.Ar fi corect ca institutia sa intocmeasca un nou preaviz in care sa treaca perioada corecta de 20 zile nu 19 respectiv pina in 08.03.2010 ? Daca da atunci ce data de luare la cunostinta voi trece eu pe preaviz data de 09.02.2010 sau data la care mi-a fost prezentat noul preaviz?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 17:11, 18 Februarie 2010
1. Intr-adevar sunt 19 zile lucratoare de preaviz. Trebuie refacuta scrisoarea de preaviz.
2. CO nu suspenda perioada de preaviz. Daca in timpul preavizului va luati CO preavizul se incheie la aceeasi data initiala.
3. Conform art.73(3) din Codul muncii, preavizul se suspenda numai in cazul suspendarii contractului individual de munca (CIM). Ori CO nu suspenda CIM.
4. Preavizul decurge de la data la care ati semnat ca ati luat la cunostinta.
In cazul concedierii , preavizul este de 20 zile lucratoare, in cazul dv. respectiv in perioada 09.02 - 08.03.2010.
In perioada de preaviz veti lucra doar 4 ore ore/zi, cu neafectarea drepturilor salariale cuvenite.
Daca ati avut o zi de co in data de 09.02 atunci se va decala preavizul cu o zi, daca asa a dorit angajatorul, nu este gresit, este in avantajul dv.
Atunci, perioada de preaviz va fi 10.02 - 09.03.2010, data de 09.03.2010 fiind data desfiintarii postului dv. (eu presupun ca va concediaza pentru desfiintare post).
Nu uitati ca beneficiati de un salariu compensatoriu cf. CCMUNN, sau mai multe cf. CCM la nivel de unitate (daca aveti, daca nu , se aplica CCMUNN), dar trebuie sa faceti cerere in acest sens.
Buna ziua,

nu cred ca cei de la ITM accepta preavizul gresit. Deci, ultima zi ar fi 10 martie, urmand ca d.voastra sa semnati pe instiintarea de preaviz corecta. Acela va fi dus la ITM. Oricum, banuiesc ca a-ti semnat si pe celalalt, in februarie, astfel aducandu-vi-se la cunostinta perioada de preaviz.
ramona.bosinceanu a scris:

Buna ziua,

nu cred ca cei de la ITM accepta preavizul gresit. Deci, ultima zi ar fi 10 martie, urmand ca d.voastra sa semnati pe instiintarea de preaviz corecta. Acela va fi dus la ITM. Oricum, banuiesc ca a-ti semnat si pe celalalt, in februarie, astfel aducandu-vi-se la cunostinta perioada de preaviz.

Ce legatura are ITM-ul cu instiintarea de preaviz..... :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)
Preaviz carmenistan carmenistan Buna ziua, Sint un salariat care urmeaza a fi disponibilizat in urma restructurarii de la CFR.Marfa deoarece unitatea in care lucram deocamdata se va ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni itm maryette maryette Avem cazul unor decizii de incetare CIM cf art 65 alin 1,intocmite cf legii cu drept de preaviz 20 de zile. Controlul de la ITM ne-a gasit ca nu este corecta ... (vezi toată discuția)