buna ziua. de aproximativ o luna m-am mutat intr.un bloc nou. Toate bune si frumoase pana cand dezvoltatorul a inceput sa ne ceara banii pe contorul de gaze -350 lei (pe motiv ca el l-a cumparat si ca este al lui, contractul de gaze este pe numele meu) si banii pentru a instala contoare de curent - 800 lei ( contoarele instalate cica au fost montate temporar, sunt ale lui iar complexul functiona in regim de santier iar acum si le va lua, cine nu plateste-ramane fara curent).
In promisiunea de vanzare cumparare cat si un contractul de vanzare cumparare scrie ca "apartamentul este predat cu toate utiitatile (apa, curent, gaze)"
Intrebarea mea este: Are dreptul sa ceara acesti bani sau vrea doar sa mai faca si el un banut?
Corect !
Acum mi-am adus aminte ca in urma cu ceva vreme au venit cei de la Distrigaz si au schimbat contoarele individuale de gaze cu unele model nou si nu ne-a costat nimic, motivul fiind acela ca, intr-adevar, sunt ale lor.
Ar fi bine sa va interesati si la Distrigaz si la Enel/Engie pentru ca dezvoltatorul poate procura oricand o factura cumparata din coltul strazii....
Si contorul de la bloc si cel de la casa sunt ale distribuitorului. Daca este o problema le schimba automat si doar ma anunta ca au fost schimbate - mi s-a intamplat.
Furnizorii de utilitati sunt obligati sa livreze utilitatile gata contorizate, altfel cum ar sti cantitatile consumate. Contorizarea se face cu aparate verificate metrologic si nu poate fi lasata la consumator. Chiar daca a cumparat contoarele acel dezvoltator odata cu instalarea lor au devenit ale furnizorului, care ca sa le accepte le-a verificat el si l-a rambursat pe cumparator dar nu cred ca s-a intamplat asta.
Chiar asa, mergeti la furnizorul de gaze si intrebati.
Acum, eu daca as fi in locul dvs. l-as lasa sa le demonteze contorii (ceea ce nu ar fi prea comod, sa ramaneti fara gaze in prag de iarn, insa in prealabil as sti raspunsul furnizorului...
"Omul" dvs. chiar nu stie de unde sa mai faca rost de oarece monetar si incearca.
Pot sa va mai spun ca "relatiile" pe care le au acesti dezvoltatori de locuinte sunt nelimitate, astfel ca dupa ce construieste blocu, merge la furnizori si solicita contori pentru a le pune in instalatii - dar acest lucru nu inseamna ca le-a cumparat.
Ce ar fi insemnat daca dezvoltatorul dvs. termina instalatia , blocul? Insemna ca furnizorul sa-si deplaseze formatia lui de instalatori, sa aduca contorii si sa termine lucrarea, iar dvs. proprietarii sa aveti utilitati.
Aceasta este "tragedia" acestor dezvoltatori. Desigur, s-ar putea sa nu fie chiar asa, dar tare m-as mira si va rog sa ne tineti la curent cu demersurile dvs. sa mai invatam si pe altii.
Succes!
Contor pasant
Ruxandraa99
Locuiesc de 2 luni într un bloc nou, iar conectarea la energie electrica se face printr un contur pasant, pe curentul de șantier al investitorului. Cei de la ... (vezi toată discuția)