avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru mamicile studente(acte necesare?)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru mamicile studente(acte necesare?)

Sunt studenta in anul 2 la zi ,am un bebelus de 2 luni ,pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului de 600ron?daca da, ce acte sunt necesare si unde se depun?
Am incercat la Serviciu Public Asistenta Sociala si dupa 2 luni de la publicarea in Monitorul Oficial a OU , peste tot primesc aceleasi raspunsuri"nu cunoastem normele metodologice ,nu stim unde se depun actele,reveniti alta data,etc"adica nimeni nu stie nimic
VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU ORICE INDRUMARE!
Cel mai recent răspuns: reghina23 , utilizator 15:32, 30 Septembrie 2009
Potrivit Legii nr. 240/2009 pentru completarea alin. (2) al art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 403, din 15 iunie 2009:
Art. 1.
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
m) urmeaza cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar si universitar, organizat potrivit legii, frecventate fara intrerupere. Sunt exceptate de la aceasta obligatie persoanele care au intrerupt cursurile din motive medicale.

Este vorba de perioada de 12 luni din ultimul an anterior datei nasterii copilului - conditie pe care trebuie sa o indepliniti pentru a beneficia de CIC si indemnizatie.

Acte necesare:
- certificat de nastere al copilului si livretul de familie in original si copie;
- carte de indentitate si certificat de casatorie pentru ambii parinti (original si copie )
- dupa caz - certificat de nastere pentru ceilalti copii ai familiei (original si copie);
- certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz
- adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte realizarea in ultimile 12 luni a veniturilor profesionale supuse impozitului pe venit sau, in cazul dvs., indeplnirea conditiilor prevazute de lege.
- dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului.
- pentru copiii care s-au nascut in alta localitate decat cea de domiciliu a mamei trebuie prezentata o adeverinta eliberata de Primaria localitatii pe raza careia s-a nascut copilul din care sa rezulte ca nu a depus dosar pentru acordarea alocatiei de stat si alocatiei pentru copil nou-nascut;
- dosar de incopciat
Dosarul astfel intocmit se depune la Primarie - Directia / Serviciul de asistenta sociala.
La depunerea dosarului vor fi prezentate toate actele in original, iar cererea va fi completata fara greseli sau stersaturi.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
multumesc frumos,dar aceste acte sunt necesare pt cei angajati,dar eu sunt studenta si nu am ce acte sa aduc de la angajator,eu sunt interesata ce acte trebuie sa duc de la facultate si nimeni nu stie sa imi dea un raspuns
Av. Florentin Albu a fost destul de clara citand din acel act normativ! Daca indepliniti conditiile enuntate, beneficiati de acel concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, urmand sa depuneti actele necesare la dosar.
Acel act normativ l-am gasit si eu pe net,dar se pare ca pentru cei de la Primarie - Directia / Serviciul de asistenta sociala nu este destul , acolo nu scrie ce document(adeverinta ,etc) trebuie sa duc de la facultate si nici cei de la primarie nu stiu ce documente sa-mi ceara de aceea nu imi preiau dosarul,ei sustin ca nu au primit" normele metodologice "inca ,sau astia de la Baia Mare sunt mai tampiti sau indiferenti,iar eu caut ceva care sa fie mai explicit in privinta mamelor studente(documente necesare) sa pot merge si sa le dau cu dosarul in cap
Pe deasupra mi-au dat sa complectez 2 cereri tip pe care nici ei nu stiu sa le complecteze deoarece nu este nici o casuta care sa se refere la studentele la zi care nu au terminat inca facultatea,aceste cereri tip sunt facute numai pentru studentele care au luat examenul de licenta sau pentru cei care au fost angajati
Intr-adevar, Normele Metodologice modificate in urma noilor prevederi ale OUG 148/2005 intarzie sa apara. Puteti studia pe site-ul MMSSF proiectul de modificare al acestora.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mame studente mamica tanara mamica tanara buna ma numesc ana sunt studenta in anul 2 la facultate particulara la zi adica acum urmeaza sa incep la 1 oct.nu am lucrat niciodata am 19 ani.am o ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru studente natural1 natural1 Buna ziua. Am si eu o situatie putin deosebita. Sotia mea este studenta in anul 1 la ASE, cursuri de zi si a intrerupt studiile pe data de 19.04.2010 pentru a ... (vezi toată discuția)