avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Bună ziua
Sunt într-o situație grea.
Am divortat de soțul meu la notar de comun acord în iunie 2015.
Am stabilit custodie comuna cu jumate/jumate ,vacante etc.
Noi de 1 n de zile nu mai eram împreună ca so și soție dar locuiam împreună ptr copil .
Pana în decembrie 2015 am locuit împreună cu el și copilul în casa mamei lui ,casa în care a crescut copilul acum în vârstă de 8 ani.
În decembrie m-a scos de la întreținere și m-a rugat sa mă mut.
Am căutat cu chirie o garsoniera urmând sa mă instalez și sa iau copilul.
După un timp atunci când aveam cât de cât un.loc unde sa stăm acesta mi-a spus ca ar fi binr sa lăsăm să treaca sărbătorile sa se obișnuiască cu ideea ca v-a sta și la mine și la el și după sa îl iau.
Am fost de acord .
Timpul a trecut și mi-am dat seama ca el tr marea de fapt doar excluderea mea din casa și îndepărtarea copilului de mine cu toate ac după servici petreceam tot timpul cu ei doar ca nu aveam voie sa dorm sau sa intru în casa ptr ca era a mamei lui și acesta nu dorea lucrul.ăsta.
După ce mi-am dat seama ce vrea sa facă am intentat proces ptr custodie ,ptr respectarea programului.
Va rog sa îmi spuneți dacă refuzul minorului de a veni la mine este în defavoarea mea la proces acesta fiind învățat de către buni și tați sa nu plece ca nu îi e bine la mine.
Eu l-am înregistrat pe acesta în lipsa tatălui spunandu-mi plângând de ce nu vine la mine ptr ca tați nu a vorbit cu el o sapt după ultima noastră întâlnire și ca suferă mult din cauza asta.
Este manipulat psihic probabil fără sa vrea îi face rau copilului.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:22, 12 Noiembrie 2016
Custodia comună nu înseamnă neapărat să mutați copilul din 6 în 6 luni de la un părinte la altul. Copilul va locui permanent la unul dintre părinți, putând fi vizitat oricând de celălalt părinte și existând un program conform căruia poate petrece sfârșitul de săptămână și parte din vacanțe cu acesta. Puteți încerca o mediere cu tatăl fiului Dvs.
E posibil sa va ajute.
Se pare ca dăunează copilului.
Problema este ca la aceste procese sunt multi factori care contează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sotul a dorit sa divorteze de sotie deoarece s-a îndrăgostit ... Marius 06 Marius 06 Buna ziua. Am o intrebare pt un cunoscut. Sotul a dorit sa divorteze de sotie deoarece s-a îndrăgostit de altcineva. Ei au un baiat de 6 ani. In instanta a ... (vezi toată discuția)