avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sotul a dorit sa divorteze de sotie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sotul a dorit sa divorteze de sotie deoarece s-a îndrăgostit ...

Buna ziua. Am o intrebare pt un cunoscut. Sotul a dorit sa divorteze de sotie deoarece s-a îndrăgostit de altcineva. Ei au un baiat de 6 ani. In instanta a cerut programul maxim. Copilul nu a dorit sa mearga cu tatal afara fara mama. Dl dupa si-a schimbat decizia si a schimbat întâmpinarea cu un program mai mic de cateva ore 2 zile pe sapt ca a zis ca e in interesul copilului sa se obisnuiasca cu el daca nu dorește copilul cu el. Acum dupa 1 an doreste sa deschida iar proces ca doreste vacantele cu el. Ii cumpara de fiecare data cate ceva ba o jucarie ba o hainuta ba dulciuri dar tot nu vrea fara mama. Va avea sanse sa castige un alt program cat va cere reclamantul?
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Marius 06, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:50, 12 Noiembrie 2023
exista sanse.
ar trebui gasit motivul pt care nu vrea.
Este considerat interesul copilului de a avea relații normale cu ambii părinți de a petrece timp cu părintele nerezident etc.Sunt șanse mari ca părintele nerezident sa obțină petrecerea unui timp cu minorul.in perioada vacantelor școlare,de sărbători etc.Exceptand cazurile de abuz asupra minorului personal nu cred în varianta ca un copil nu ar vrea sa își vadă tatăl,mai degraba cred în vorbe șoptite mestesugit, copilului, , tați ne a parasit",,,are familia lui" , etc etc
Se poate obliga copilul sa stea cu tatal daca copilul nu vrea si sa se schimbe cu un program prea mare? Il da la telefon ui ca e tati la telefon si nu il baga in seama. A cerut prima data program maxim si la a doua intampinare zice ca e mai bine cateva ore si acum iar cere mai mult.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
A zis ca daca nu accepta nu conteaza ca este obligat sa stea copilul cu el si va veni protectia copilului.

Marius 06 a scris:

Se poate obliga copilul sa stea cu tatal daca copilul nu vrea si sa se schimbe cu un program prea mare? Il da la telefon ui ca e tati la telefon si nu il baga in seama. A cerut prima data program maxim si la a doua intampinare zice ca e mai bine cateva ore si acum iar cere mai mult.


Poate fi obligată mama copilului să nu mai alieneze parental copilul în contra tatălui.
Se poate ajunge ca sancțiune pentru mamă, la penalitați pentru fiecare zi de întârziere, și o va arde rău de tot la buzunar.

Nu copilul trebuie obligat la relații cu tatăl, ci mama copilului trebuie arsă la buzunar să nu mai alieneze parental copilul.

Au fost cazuri când unele mame s-au lăsat de lucru, că penalitățile le depășeau salariul lunar în unele cazuri.

Citiți în urmatorul link un caz real cum s-a pronunțat instanța de judecată:
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor Mara 10 Mara 10 Buna ziua. In legatura cu o intrebare anterioara despre modificarea programului de vizita pt un copil minor, cel in care tatăl mai dorește două zile pe ... (vezi toată discuția)