avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Releveul unui apartament cu modificari interioare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Releveul unui apartament cu modificari interioare

Buna ziua,

Sunt pe cale de a achiziona un apartament care are efectuate modificari interioare cu autorizatie de constructie. Toate modificarile apar si pe releveul apartamentului. Acest lucru inseamna ca ele au fost intabulate si ca totul este in regula a cadastru?

Cu toate acestea cei de la banca au cerut o expertiza tehnica intocmita de un expert MLPAT, care atesta starea constructiei (daca structura de rezistenta a constructiei a fost afectata sau nu de modificarile interioare efectuate). Care ar putea sa fie motivul pentru care se solicita acest lucru? Precizez ca expertiza s-a solicitat in urma evaluarii apartamentului.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MirianaS , utilizator 19:09, 13 Noiembrie 2016
Banca a solicitat expertiza tehnica ca si document necesar la dosar si pentru verificarea daca corespund scriptele=cadastru cu situatia reala
Intotdeauna cand se tranzactioneaza bunuri imobile prin credite bancare,bunuri care prezinta interventii la compartimentarea interioara cu modificari de pereti interiori,banca solicita expertiza tehnica
Daca modificarile din apartament nu sunt consemnate la ocpi,banca respinge dosarul
Avand in vedere ca toate aceste modificari apar in releveul apartamentului, inseamna ca sunt consemnate si la OCPI? Sau cum pot sa stiu daca sunt trecute la cadastru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament modificat oanaatudor oanaatudor Buana ziua, Doersc sa achizitionez un apartament in Bucuresti, cu credit Prima Casa. Am gasit apartamentul, problema este urmatoarea: proprietara actuala a ... (vezi toată discuția)
Apartament cu modificari si procedurile bancilor la acordarea creditelor Dorky Dorky Vorbim despre un apartament in care s-au facut modificari fara autorizatii ai peretilor interiori dar care are de la Oficiul de Cadastru releveul cu situatia ... (vezi toată discuția)
Autorizatie modificare apartament ulterioara lucrarilor SimonaRosu SimonaRosu Am gasit acest subiect,de mai jos, in 2009, in acest site. Sunt in aceeasi situatie, dar as vrea sa stiu daca nu a aparut vreo schimbare in legislatie. Am ... (vezi toată discuția)