avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebari Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebari Divort

Am sa incerc sa fac un mic sumar al "intrebarii" pe care o am in momentul de fata. Mama mea a plecat din tara acum 15 ani de zile in cautarea unui loc de munca iar intre timp ea sa imbolnativ de dementie si a petrecut tot timpul acesta in alta tara. Autoritarile de acolo au gasit-o fara buletin la ea si de ce am inteles a fost "expulzata" din ce am citit eu pe documentele respective. Tata meu vrea sa divorteze de ea pentru ca nu se inteleg absolut deloc si in tot acest timp de cand a fost plecata nu a contribuit cu nimic la imobilul respectiv care il au si da imobil a fost dobândit in timpul casatorii lor. Care ar fii procedura legala pentru o situatia de genul asta? Ca ea refuza orice expertiza medico-legala ca ea nu se considera nebuna
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:12, 13 Noiembrie 2016
Tata daca vrea, cere divortul in instanta, daca mama nu e de acord, va cere divortul intemeiat pe art 373 lit b
b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;
Are nevoie de doi martori care sa stie ca ei nu se inteleg. Martori pot fi si rudele, in afara de copii.
Taxa de timbru e de 100 de lei.
Partajul nu are legatura cu divortul, il vor face separat, pe cale amiabila sau tot in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea de domiciliu maramaramara maramaramara Sunt plecata din tara de 4 ani; am cunoscut un alt barbat si vreau sa divortez,dar sotul nu este de acord;sunt acuzata de parasire de domiciliu si adulter; ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez ValentinBunea22 ValentinBunea22 Ce procedura de divort as putea sa folosesc pentru a divorta de sotie cu care nu ma mai inteleg si ne certam din orice? Avem o fetita impreuna de 1 an si ... (vezi toată discuția)
Motivare divort alinaalbu alinaalbu Buna ziua, Vreau sa divirtez de sotul meu deoarece simt ca ne-am indepartat unul de altul in ultimii ani. In toti acesti ani, sotul meu a avut grija de ... (vezi toată discuția)