ca domnul Prim Procuror sa nu imi respinga si aceasta plangere va solicit sprijinul in sensul de a-mi spune daca am formulat corect aceasta plangere
în calitate de parte vătămată, în temeiul art. 222 C.P.P., formulez prezenta
PLÂNGERE PENALĂ
împotriva făptuitoarei ........., în vederea începerii cercetărilor sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor de cercetare judiciare, fapta prev. si ped. de art. 326, Noul Cod Penal.
La data de 30.09.2015, faptuitoarea a declarat ca in data de 28.09.2015, in jurul orei 12.10, in timp ce se afla la volanul masinii sale, pe b-dul Al.I.Cuza, intersectie cu str. N. Balcescu, m-ar fi vazut la semafor, in timp ce chipurile fugeam catre masina sa, asezandu-ma in fata masinii, cu intentia de a patrunde in masina. Vazand aceasta, a blocat portierele masinii si m-a vazut aratandu-i, amenintator, pumnul.
In ciuda faptului ca ...... n-a adus probe in sustinerea celor mai sus reclamate, domnul Procuror ........., in rechizitoriul intocmit in dosarul penal nr. ....., a retinut savarsirea acestei infractiuni de catre subsemnatul. Ca urmare, Judecatorul m-a tras la raspundere penala – pe langa cele expuse in rechizitoriu – si pentru faptele mai sus mentionate in aceasta plangere.
Pentru aceste motive, mai sus expuse, solicit tragerea la raspundere a faptuitoarei ......, sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor de cercetare judiciare, fapta prev. si ped. de art. 326, Noul Cod Penal.
În dovedirea plângerii înţeleg să mă folosesc de proba cu:
1- declaratia de persoana vatamata fila 160 din dosarul penal nr .., si
2- rechizitoriu intocmit in dosarul penal nr. ...
16.11.2016 persoana vatamata X
Domnului Prim Procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Braila
Daca e definitiva condamnarea, nu aveti nicio sansa cu altfel de plangere, dimpotriva, se va retine drept inducere in eroare a justitiei de catre dvs. si veti primi o noua pedeapsa.
Despre ce e vorba: procurorul a trebuit sa dovedeasca in fata judecatorului ca ati fost vinovat, iar daca judecatorul v-a condamnat puteati face apel, care era judecat la randul lui. Daca ati pierdut apelul, cea care a facut plangerea este scutita de orice vina.
Doar daca ati fi fost in mod definitiv declarat achitat ati mai fi avut o sansa cu plangerea contra ei si nici atunci imposibilitatea de a dovedi o infractiune nu este totuna cu dovada nevinovatiei.
Rezolutie parchet
Statescu
Buna seara! Intr-o incheiere instanta penala stabileste ca va sesiza parchetul pentru a se efectua cercetari.... Judecatoria trimite Parchetului o nota prin ... (vezi toată discuția)