avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Continut plangere penala- mai lipseste ceva?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Continut plangere penala- mai lipseste ceva?

ca domnul Prim Procuror sa nu imi respinga si aceasta plangere va solicit sprijinul in sensul de a-mi spune daca am formulat corect aceasta plangere




în calitate de parte vătămată, în temeiul art. 222 C.P.P., formulez prezenta
PLÂNGERE PENALĂ

împotriva făptuitoarei ........., în vederea începerii cercetărilor sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor de cercetare judiciare, fapta prev. si ped. de art. 326, Noul Cod Penal.
La data de 30.09.2015, faptuitoarea a declarat ca in data de 28.09.2015, in jurul orei 12.10, in timp ce se afla la volanul masinii sale, pe b-dul Al.I.Cuza, intersectie cu str. N. Balcescu, m-ar fi vazut la semafor, in timp ce chipurile fugeam catre masina sa, asezandu-ma in fata masinii, cu intentia de a patrunde in masina. Vazand aceasta, a blocat portierele masinii si m-a vazut aratandu-i, amenintator, pumnul.
In ciuda faptului ca ...... n-a adus probe in sustinerea celor mai sus reclamate, domnul Procuror ........., in rechizitoriul intocmit in dosarul penal nr. ....., a retinut savarsirea acestei infractiuni de catre subsemnatul. Ca urmare, Judecatorul m-a tras la raspundere penala – pe langa cele expuse in rechizitoriu – si pentru faptele mai sus mentionate in aceasta plangere.
Pentru aceste motive, mai sus expuse, solicit tragerea la raspundere a faptuitoarei ......, sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor de cercetare judiciare, fapta prev. si ped. de art. 326, Noul Cod Penal.
În dovedirea plângerii înţeleg să mă folosesc de proba cu:
1- declaratia de persoana vatamata fila 160 din dosarul penal nr .., si
2- rechizitoriu intocmit in dosarul penal nr. ...

16.11.2016 persoana vatamata X





Domnului Prim Procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Braila

[Editare date personale]

Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:30, 15 Noiembrie 2016
Sa inteleg ca dvs ati fost condamnat in dosarul respectiv?
Daca e definitiva condamnarea, nu aveti nicio sansa cu altfel de plangere, dimpotriva, se va retine drept inducere in eroare a justitiei de catre dvs. si veti primi o noua pedeapsa.

Despre ce e vorba: procurorul a trebuit sa dovedeasca in fata judecatorului ca ati fost vinovat, iar daca judecatorul v-a condamnat puteati face apel, care era judecat la randul lui. Daca ati pierdut apelul, cea care a facut plangerea este scutita de orice vina.

Doar daca ati fi fost in mod definitiv declarat achitat ati mai fi avut o sansa cu plangerea contra ei si nici atunci imposibilitatea de a dovedi o infractiune nu este totuna cu dovada nevinovatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutie parchet Statescu Statescu Buna seara! Intr-o incheiere instanta penala stabileste ca va sesiza parchetul pentru a se efectua cercetari.... Judecatoria trimite Parchetului o nota prin ... (vezi toată discuția)
Solutie impotriva sentintei date in plangere la rezolutie ContSters244210 ContSters244210 Solutie: AMÂNÃ PRONUNŢAREA LA DATA DE 29.03.2012 29/03/2012 Încheiere Solutie: În baza art. 2781 alin. 8 lit. c C.pr.pen., admite plângerea formulată ... (vezi toată discuția)
Salut am fost depistat de poliția rutieră fumat la volan Ghita000 Ghita000 Tin sa spun ca nu am alte antecendete sau coada.,am fost depistat cu 2 grame la mine pentru consum propriu mi sa facut test de tip drug test si a iesit ... (vezi toată discuția)