avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rezolutie parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rezolutie parchet

Buna seara! Intr-o incheiere instanta penala stabileste ca va sesiza parchetul pentru a se efectua cercetari.... Judecatoria trimite Parchetului o nota prin care arata ca instanta a dispus a se efectua cercetari...sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala grava,prev. si ped. de art.182,al.2 Cod penal. Procurorul dupa fix un an da o rezolutie de NUP pentru ...X.. cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de lovire si alte violente prev. de art.180,al.2 CPen. Adica instanta cere ceva,iar parchetul da altceva. Este in regula, sau acea rezolutie este lovita de nulitate ? Trebuie atacata in instanta pentru acest motiv sau si pentru acest motiv? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 22:40, 11 Noiembrie 2012
Simplu fapt ca instanta sesizeaza parchetul nu inseamna ca trebuie neaparat adoptata o solutie de trimitere in judecata.
Daca sunteti nemultumit de solutia propusa de procuror aveti 20 de zile de la comunicare sa o atacati cu plangere la procurorul ierarhic superior.
Parerea mea este sa studiati dosarul in acest interval pentru a formula o plangere documentata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutie/ordonanta nup maia.cami maia.cami As dori sa ma interesez de la cunoscatorii in Penal daca: 1) - REZOLUTIA (nup) emisa de procuror si ulterior ORDONANTA (nup) emisa de prim-procuror SE ... (vezi toată discuția)
Castig in instanta contra actelor procurorului. fara cheltuieli judiciare (?!) xuser xuser Num?r unic dosar: ............................... Înregistrat în data de: 16.12.2011 Obiect dosar: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor ... (vezi toată discuția)
Este mai bine sa imi retrag plangerea penala depusa la judecatorie? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Am primit Neinceperea Urmaririi Penale si de la Politie si de la Prim Procuror, pe motiv ca am depus cu 2 luni intarziere plangerea penala, martorii ... (vezi toată discuția)