avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie prestari servicii electronice din Australia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie prestari servicii electronice din Australia

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.

O firma platitoare de tva si inscrisa in ROI, obiect de activitate - programare IT, primeste de la o firma din Australia o factura pe care are cod de tva EU3720......Factura este fara tva.
Din ce am citit, am inteles ca acest cod al furnizorului este un cod special pentru astfel de servicii prestate pe teritoriul uniunii europene si se aplica taxarea inversa. Acest tip de factura se declara in declara in d300, dar nu si in d390 (codul nu poate fi verificat in vies).
Am inteles corect?

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Achizitie marfa din import alinafay_bv alinafay_bv Buna ziua, s-a participat la o expozitie in Italia , de unde s-a achizitionat de la alti participanti cu factura marfa. Am si factura de la un partener din ... (vezi toată discuția)
Tva la factura externa marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua,apelez din nou la ajutorul dv. Ma confrunt cu urmatoarea problema: -am primit o factura emisa cu tva de catre un furnizor din Austria-cod valid ... (vezi toată discuția)