avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de abitatie

Buna ziua , am o nelamurire si va rog sa ma ajutati : Sotul meu are un contract de vanzare-cumparare facut cu mama lui pentru un apartament unde stipulat ca ea are drept de abitatie viagera rezervat....In contract scrie : ''Cumparatorul ,luand lcunostinta de prevederile art.15 alin.3 din Legea nr.230/2007 , preia obligatiile de plata a cheltuielilor de intretinere si a penalizarilor acumulate pana in prezent si isi asuma raspunderea pentru alte eventuale sume datorate de vanzatoare cu titlu de cheltuieli de intretinere catre asociatia de proprietari si furnizorii de utilitati ". Intrebarea mea este : daca el pleaca cu chirie in alta parte pana inceteaza dreptul de abitatie a mamei lui ,este obligat sa plateasca cheltuielile cu intretinerea la asociatie si la furnizorii de utilitati?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:14, 13 Noiembrie 2016
Are obligatia de a plati cheltuielile cu intretinerea si in ipoteza in care se muta intr-un alt loc, in chirie.
Acea prevedere priveste datoriile existente in momentul incheierii contractului.
Ulterior, daca mama sa ocupa intreaga locuinta plateste integral datoriile de intretinere. Daca o sa ocupe doar o parte plateste în proporţie cu partea de care se foloseşte.
Verificati daca nu cumva scrie articolul 20, nu 15.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2016
AvTudor_com, utilizator
Cum asa? Dl.AV.Tudor a zis ca nu este prevazut asa ceva ...ci doar datoriile existente pana la data incheierii contractului.
Va multumesc pt raspuns dle avocat...dar pot sa va intreb de ce dna avocat a dat alt raspuns care este exact opusul ? ca nu inteleg ..si ne este frica si mie si sotului sa nu gresim cu ceva.
Scrie art.15 alin 3 Legea 230/2007......iar actul este incheiat in februarie 2015. Eroarea asta a articolului anuleaza stipularea din contractul de vanzare-cumparare? Va multumesc din suflet pentru toate raspunsurile.

Alte discuții în legătură

Creantele mostenite CristiChivu CristiChivu Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament nou, iar firma constructoare a acumulat la asociatia de proprietari o datorie de 1000 RON. Eu am cumparat ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate vs. drept de posesie miclescu miclescu Problema mea este urmatoarea: Am cumparat un apartament in luna decembrie 2009. Asociatia de proprietari a eliberat o adeverinta cum ca toate utilitatile sunt ... (vezi toată discuția)
Executare silitã apartament ipotecat cu cheltuieli de întreținere restante Patrick_ Patrick_ M-ar interesa părerea D-voastră cu privire la interpretarea prevederilor art. 20 din Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea ... (vezi toată discuția)