avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire bunuri

imi puteti spune si mie raspunsul la o intrebare?
parintii mei au 2 apartamente, in unul locuiesc eu (care va fi al meu) si in celalalt stau ei cu sora mea mai mica!
mama mea mai este proprietara unei bucati de pamant
as vrea sa stiu si eu daca am si eu dreptul in egala masura cu sora mea la acest pamant avand in vedere ca ea va avea apartamentul in care locuieste cu parintii?
(mentionez ca sora mea vrea sa-si insuseaca acel teren ca fiind numai al ei)
Cum ar trebui sa se faca impartirea?
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 16:26, 21 Noiembrie 2005

imi puteti spune si mie raspunsul la o intrebare?
parintii mei au 2 apartamente, in unul locuiesc eu (care va fi al meu) si in celalalt stau ei cu sora mea mai mica!
mama mea mai este proprietara unei bucati de pamant
as vrea sa stiu si eu daca am si eu dreptul in egala masura cu sora mea la acest pamant avand in vedere ca ea va avea apartamentul in care locuieste cu parintii?
(mentionez ca sora mea vrea sa-si insuseaca acel teren ca fiind numai al ei)
Cum ar trebui sa se faca impartirea?

Atat cat parintii dumneavoastra sunt in viata cred ca inca nu se pune problema impartirii masei succesorale . Atata timp cat nu aveti acte de vanzare- cumparare pe apartamentul in care locuiti acesta nu este al dumneavoastra ci , al parintilor , sora , in cazul decesului unuia sau al ambilor parinti vine in concurs cu ceilalti mostenitori la imparteala masei succesorale ( mostenitori : sotul supravietuitor si descendentii in primul caz sau numai descendentii in a doua situatie ) . Parintii daca vor , pot sa-i vanda sau sa-i doneze surorii dumneavoastra terenul in discutie sau chiar si ambele apartamente fara ca sa va puteti opune , e dreptul lor de dispozitie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Cum e cel mai bine sa faca parintii mei cu un apartament ElenaClaudia ElenaClaudia suntem 3 surori,iar parintii mei vor sa imi treaca mie apartamentul ca dupa moartea lor sa nu vina surorile sa imi ceara despagubire (vezi toată discuția)
Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)