avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum trebuie să procedez ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum trebuie să procedez ?

Fiica mea a făcut 18 ani în luna octombrie. Sunt divorțat de mama ei,insa ea ,a ales să stea cu mine. Primește la acest moment o pensie alimentara de 200 lei. Fiind în clasa a 12-a ,se pregătește intens pentru bacalaureat si admitere la facultate. Eu am o pensie de invaliditate de gradul 3 si este cam mică-400lei. Din ceea ce mai muncesc pe aici,pe colo,mai scot vreo 450-500 lei. Totuși,nu ajung. La o dezbatere la Tv am văzut că se poate cere mărirea pensiei alimentare la 25% din salariul mamei. Am doua întrebări.
-Pot face acest lucru în instanță ?
- Există posibilitatea ca fiica sa beneficieze de reprezentare gratuită , sau redusă ca pret ,în instanță ?
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: nicomarco , utilizator 12:34, 14 Noiembrie 2016
Buna seara,
Fiica dumneavoastra trebuie sa solicite prin instanta marirea pensiei de intretinere de la mama ei.
Fiica va solicita cuantumul pensiei conform art. 529 C.civ.
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
Sper sa se descurce sa formuleye cererea la judecatorie fara ajutorul unui avocat, dar, daca nu reuseste, sa incerce sa gaseasca sprijinul unui avocat.
puteti cere majorarea pensiei daca au intervenit schimbari care ar determina cresterea cuantumului acesteia. pregatirea pentru bac ar putea fi considerata o asemenea schimbare. in privinta reprezentarii puteti beneficiar de asistenta juridica prin avocat daca formulati o cerere de ajutor public judiciar conform oug 51/2008.
Să adapteze următorul model la situația ei:
[ link extern ]
Vă mulțumesc tuturor pentru ajutorul si precizările dumneavoastră. O săptămână bună să aveți .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară StuAli StuAli Bună ziua. Eu și fostul meu soț am divorțat si avem un copil care locuiește în România cu fostul meu soț. La procesul de divorț s-a stabilit pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pt cu copil cu handicap motor sever Ramona 12 Ramona 12 Ce pensie alimentara trebuie sa dea prietena mea dacă în urma divortului fosta soacra dorește sa aibă grija de nepoata ei cu grad de handicap motor sever ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara aleale.123c aleale.123c Buna ziua.Eu am varsta de 15 ani iar în urma cu 10 ani parintii mei s au despartit.Eu sunt încredintata tatalui iar mama trebuie sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)