avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Balconul meu, vecinul de la parter si asa-numitul ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Balconul meu, vecinul de la parter si asa-numitul inginer

Va rog, daca poate cineva, sa ma lamuriti in urmatoarea situatie data:
Locuiesc intr-un bloc recent construit (dat in folosinta in 2014) la etajul 1 din 2. Apartamentul inca se afla in garantie, conform procesului verbal intocmit. In ultima perioada de timp, odata cu venirea sezonului rece si in special, a ploilor, am unele diferente de opinie cu vecinul care locuieste la parter, sub apartamentul meu. Mai exact, acesta mi-a reprosat in repetate randuri, ca de fiecare data cand ploua, se scurge apa (uneori lichid albicios ce pare a porni din placa de beton a balconului meu) in balconul sau, ambele balcoane nefiind inchise. Am verificat impreuna si se confirma, insa privind din balconul meu, nu exista nici o fisura la suprafata sau ceva de genul acesta care sa poata provoca acea scurgere. Banuiala noastra este ca se scurge din lateralul placii de beton a balconului, acesta nefiind chituit (am remarcat ca exista aceleasi urme pe "fundul" placilor de balcon ale altor vecini.
Am chemat inginerul firmei de constructie care, cel putin teoretic, raspunde de neregulile aparute in timpul garantiei, insa acesta sustine cu nonsalanta ca "nu stie care ar putea fi cauza" si a lasat problema in coada de peste, fara a rezolva nimic in acest sens. Ba mai mult, a indraznit sa afirme ca "poate se scurge apa din ghivecele mele de flori", ceea ce este aberant!
Va rog sa ma lamuriti, in aceasta situatie, cine este raspunzator pentru solutionarea acestei probleme respectiv, pentru ca vecinul de la parter mai are si el un pic si da vina tot pe bietele mele flori (care nici nu se mai afla pe balcon in momentul de fata) cu alte cuvinte, pe mine, avand in vedere ca placa de beton de unde se scurge apa este a balconului meu.
Ce este de facut pentru a rezolva aceasta situatie? Devine stresanta de-a dreptul si daca o tinem tot asa, cred ca arunc cu suspectele ghivece de flori atat in capul inginerului, cat si al vecinului!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BBCBBC , utilizator 22:02, 6 Aprilie 2017
Avand in vedere ca bacoanele sunt neinchise iar marginile nu sunt chituite atunci cel mai probabil cauza scurgerii o reprezinta tocmai imbinarile imperfecte.

Faceti o proba "babeasca" sa vedeti pe unde se scurge! ;)

Astupati gura de scurgere din balcon (daca exista) si "umpleti" balconul cu apa aprox 2-3 cm apoi asteptati 1-2 zile sa vedeti daca se infiltreaza apa din balconul dvs pe plafonul vecinului.

Bineinteles ca il chemati si pe vecin, eventual si inginerul (recomandat) si apoi trageti concluzia de unde se poate scurge apa in capul vecinului!

O puteti rezolva cu niste silicon sau ar mai fi varianta inchiderii balconului (daca doriti).

In mod normal uscarea scurgerii laptoase ar trebui sa indice locul prin care se scurge apa.
Este dificil a ne putea pronunuta cu certitudine asupra factorului generator al situatiei prezentate-mai ales ca este vorba despre lucrari ascunse,dv vedeti balconul si placa dar nu puteti sa va pronuntati asupra imbinarilor
Una dintre cauze poate sa fie inclusiv probleme la imbinare intre diafragmele constructiei cea verticala cu acea orizontala
Va multumesc pt raspuns!
Da, ne-am gandit sa aplicam noi silicon pe partea laterala a placii, acolo unde gresia e "lipita" de beton si nu e chituit.
Varianta cu "umplerea" balconului nu e posibila intrucat nu exista o scurgere propriu zisa, balconul avand balustrada din gratii metalice.
Inteleg ca domnul inginer nu are nicio treaba cu ce se intampla?! Am presupus ca este totusi datoria lui sa rezolve problema existenta. La o adica, nu eu am construit balconul si am lasat imbinarea placilor de gresie cu placa de beton nechituita!
OltitzzenV a scris:



Da, ne-am gandit sa aplicam noi silicon pe partea laterala a placii,



Nu este vorba despre aplicarea de silicon
De regula ,problema este la imbinarea diafragmei/placi verticale cu cea orizontale
Exista posibilitatea ca intre peretele vertical si cel oriozontal=placa balconului sa fi fost din constructie incorect executata imbinarea si in timp datorita ciclului vara iarna tencuiala sa fi cedat si sa permita apei sa patrunda intre placi sa genereze si sa fovorizeze situatia pe care o denuntati

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scuzati ca ma bag si eu,dar stimati avocati,domnul Oltitzzen(scuze daca am gresitt a scriere) a intrebat a cui este responsabilitatea,niciunul din dvs a dat un raspuns,v-ati invartit in jurul problemei fara sa dati raspuns,daca avea nevoie de un sfat practic,intra pe un site de zidarie,nu de avocatura

Alte discuții în legătură

Achiziție de la dezvoltator neserios RaluM28 RaluM28 Bună, aș avea șanse de câștig pentru următoarea situație: casa construcție 2023 de către dezvoltator, preluată în 31.10.2023, nereguli constatate ... (vezi toată discuția)
Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)