avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Balconul meu, vecinul de la parter si asa-numitul ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Balconul meu, vecinul de la parter si asa-numitul inginer

Va rog, daca poate cineva, sa ma lamuriti in urmatoarea situatie data:
Locuiesc intr-un bloc recent construit (dat in folosinta in 2014) la etajul 1 din 2. Apartamentul inca se afla in garantie, conform procesului verbal intocmit. In ultima perioada de timp, odata cu venirea sezonului rece si in special, a ploilor, am unele diferente de opinie cu vecinul care locuieste la parter, sub apartamentul meu. Mai exact, acesta mi-a reprosat in repetate randuri, ca de fiecare data cand ploua, se scurge apa (uneori lichid albicios ce pare a porni din placa de beton a balconului meu) in balconul sau, ambele balcoane nefiind inchise. Am verificat impreuna si se confirma, insa privind din balconul meu, nu exista nici o fisura la suprafata sau ceva de genul acesta care sa poata provoca acea scurgere. Banuiala noastra este ca se scurge din lateralul placii de beton a balconului, acesta nefiind chituit (am remarcat ca exista aceleasi urme pe "fundul" placilor de balcon ale altor vecini.
Am chemat inginerul firmei de constructie care, cel putin teoretic, raspunde de neregulile aparute in timpul garantiei, insa acesta sustine cu nonsalanta ca "nu stie care ar putea fi cauza" si a lasat problema in coada de peste, fara a rezolva nimic in acest sens. Ba mai mult, a indraznit sa afirme ca "poate se scurge apa din ghivecele mele de flori", ceea ce este aberant!
Va rog sa ma lamuriti, in aceasta situatie, cine este raspunzator pentru solutionarea acestei probleme respectiv, pentru ca vecinul de la parter mai are si el un pic si da vina tot pe bietele mele flori (care nici nu se mai afla pe balcon in momentul de fata) cu alte cuvinte, pe mine, avand in vedere ca placa de beton de unde se scurge apa este a balconului meu.
Ce este de facut pentru a rezolva aceasta situatie? Devine stresanta de-a dreptul si daca o tinem tot asa, cred ca arunc cu suspectele ghivece de flori atat in capul inginerului, cat si al vecinului!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BBCBBC , utilizator 22:02, 6 Aprilie 2017
Urma de scurgere porneşte dinspre latura exterioară a plăcii de beton către interior, către peretele vertical. De aceea am bănuit că problema ar putea fi lipsa chitului, care să fi "sigilat" placarea gresiei.
Şi într-adevăr, după cum bine a remarcat utilizatorul Iancua1, mă interesa în mod special cine este răspunzător pentru problema descrisă.
Iancua1 a scris:


a cui este responsabilitatea,


Pentru a putea invoca responsabilitatea cuiva=dezvoltator,constructor,proprietar ,este obligatoriu sa se identifice cu certitudine factorul generator al fenomenului descris de initiatorul topicului
de fiecare data cand ploua, se scurge apa (uneori lichid albicios ce pare a porni din placa de beton a balconului meu


Analiza temeinica a factorului generator nu se poate realiza dupa presupuneri="se pare"
Precizati ca pe exteriorul placii verticale este aplicata gresie....si aici exista posibilitatea ca gresia sa nu detina adeziv pe intreaga suprafata interioara de contact cu placa ,rosturile sa nu fie izolate si astfel apa sa patrunda pe sub gresie pe exteriorul placii verticale
Nu va razbunati pe flori,in raport de situatia expusa nu florile sunt factorul cauzator
Mda.. dupa logica mea, consider ca respectivul domn inginer, care de altfel a si supravegheat intregul proces de constructie a blocului, este persoana in deplina masura sa stabileasca unde este buba si ulterior, cel care ar trebui sa remedieze situatia expusa, atata timp cat apartamentul se afla inca in garantie (!)
Domnia sa insa, m-a lamurit cat de competent este, de indata ce a enuntat varianta cu "apa scursa de la ghivecele de flori, altfel ce poate fi?!"
Buna ziua , nu sunt de specialitate însă imi permit sa imi spun parerea. Atât timp cât dvs nu faceti în mod intenționat ceva care sa produca acea scurgere pe balconul vecinului , nu aveti nici vina.
Va sfătuiesc să citiți contractul sau documentele care atestă garanția pe care o aveti , cu siguranță este specificat acolo daca constructorii își asumă si aceasta responsabilitate si în ce condiții / măsura.

Sanatate, numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziție de la dezvoltator neserios RaluM28 RaluM28 Bună, aș avea șanse de câștig pentru următoarea situație: casa construcție 2023 de către dezvoltator, preluată în 31.10.2023, nereguli constatate ... (vezi toată discuția)
Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)