avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Achiziție de la dezvoltator neserios
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Achiziție de la dezvoltator neserios

Bună, aș avea șanse de câștig pentru următoarea situație: casa construcție 2023 de către dezvoltator, preluată în 31.10.2023, nereguli constatate după finalizarea achiziției prin bancă:
1. Intră frigul(suflă vântul, se mișcă draperia) pe lângă geamuri/uși terasă (s-a intervenit de 2 ori pe ele de către persoana ce le-a montat) i s-a adus la cunoștință dezvoltatorului și ne-a spus ca este normal așa ceva și ca să punem noi ceva șipcă.
2. La prima ploaie torențiala ni s-a infiltrat apa în casă pe toată partea din față a casei, avem un planșeu de beton care nu a fost izolat cum trebuie, i-a fost adus la cunoștință dezvoltatorului și a venit cu un tub de silicon care a spus ca va remedia provizoriu problema și ca va trebui noi pe cost propriu să izolăm în primăvară.
3. Finisaje făcute pe grabă, nu oferă garanție pentru lucrare, neregulile s-au putut observa abia după ce ne-am mutat și am făcut curățenie generală. (Spre exemplu: tocul uși nefixat cum trebuie, stă să cadă, lipsa rost dintre plăcile de gresie, gresie ciobita, neplasata cum trebuie, freci cu piciorul și îți rupe ciorapul).
4. Nu au testat instalația de apă înainte de vânzare, după vânzare am pornit noi apa și am descoperit ca, curge din mai multe locuri (pentru această situație a remediat parțial problema) încă avem probleme cu un lavoar, nu funcționează scurgerea cum trebuie.

Data fiind situația, în cazul înaintării unui proces, am avea șanse de câștig?

Alte discuții în legătură

Implicare inspectoratul de stat in construcții gsilviui gsilviui Salutări. Am doua topic-uri oarecum similare. Locuiesc într-un ansamblu rezidențial, iar apartamentul cumparat de mine observ ca are doua neajunsuri. Este ... (vezi toată discuția)
Vicii imobil nou cumpărat prin prima casă. pot folosi asigurarea de la bancă? claudiah28 claudiah28 Buna ziua. Am cumparat un apartament nou in octombrie 2016. Inca din iarna trecuta au aparut problemele: mucegai, condens, apa pe jos in cantitati mari). ... (vezi toată discuția)
Apartament nou cu multe probleme ascunse andreiunicat andreiunicat Am sa incep cu inceputul ca, toata lumea sa inteleaga ce doresc si de ce doresc acest lucru. In 2016 am reusit sa strang avansul pentru un apartament in ... (vezi toată discuția)