avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Unde fac plangere unui avocat care reprezentand ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Unde fac plangere unui avocat care reprezentand partea adversa a incalcat drepturile copiilor si a transformat un plan parental in tranzactie pe pensia alimentara a copiilor?

Buna ziua!

Acum un an si jumatate, in procesul de divort cu incredintare minori, am incheiat o tranzactie cu fostul sot, tranzactie consfintita de instanta , prin care am fost de acord ca acesta sa-si indeplineasca obligatia fata de copii, parte in bani (o suma modica, 150 lei/copil, neraportata la veniturile sale, pana la data terminarii unui credit), parte in natura (si-a asumat obligatia fata de copii sa-i duca in fiecare dimineata la scoala si sa-i preia de la scoli cand sunt de noapte, sa-i gazduiasca si sa-i duca a doua zi la unitatile de invatamant sau domiciliu , dupa caz). Si-a luat obligatia sa plateasca singur creditul (acest aspect se regaseste in tranzactia detinuta de mine, insa acum cand am fost executata silit si am mers la judecatorie am constatat ca in tranzactia predata judecatorului nu se regaseste aceasta clauza). desi eu la acel moment am considerat ca acesta isi respecta obligatia fata de copii parte in bani parte in natura, cum ar fi fost ideal pentru copii, avocata acestuia a pus titlul de program de vizita. Trecand peste titlu, analizand textul, reiese clar ca sunt obligatii (drept sau obligatii, acesta nu le-a onorat astfel incat copiii, il vad o data pe an,au o pensie alimentara de tot rasul si eu sunt executata silit cu conturi poprite . In acest moment as vrea sa incep procedura de plangere penala impotriva celor doi pentru ca practic, prin inselaciune, au transformat totul in tranzactie pe pensia alimentara a copiilor si m-au adus si in situatia in care nu pot asigura copiilor cele necesare traiului.
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 11:55, 14 Noiembrie 2016
Buna dimineata,

Dvs. ati semnat tranzactia despre care faceti vorbire? In acest caz mai greu poate fi vorba despre inselaciune intrucat se presupune ca ati citati ceea ce ati semnat. Plangerea penala o puteti depune fie la politie, fie la parchet. Daca dvs. considerati ca avocatul partii adverse nu si-a respectat obligatiile deontologice si v-a indus in eroare cu privire la continutul tranzactiei, puteti sa va adresati si baroului din care face parte avocatul.
In acest moment, insa, ar trebui sa va ganditi sa formulati o cerere de chemare in judecata pentru majorarea pensiei si eventual o contestatie la executare in ceea ce priveste creditul bancar.
Lucrurile stau in felul urmator. dupa ce noi partile am ajuns la o intelegere privind toate aspectele (pe mine ma interesa drepturile copiilor, pe el sa poata plati rata creditului comun), d-na avocat s-a dus sa redacteze intelegerea. S-a intors cu aceasta intelegere exact cand s-a intors d-na judecator in sala de judecata, (la prima strigare a dosarului s-a solicitat instantei acordarea unui timp - a doua strigare;pentru ajungerea la o intelegere, mentionez ca totul s-a efectuat in decurs de 2 ore). cand am citit tranzactia tiparirta, am constatat ca lipseste o clauza (obligarea parintelui de a ingriji copii pe perioada cand celalalt parinte se interneaza in spital). A introdus-o in tranzactie cu pixul si am semnat. Apoi in sala de judecata am constat ca lipseste si cea referitoare la plata creditului, i-am atras atentia avocatei, l-a pus pe ex sa completeze cu pixul si sa semneze. Doar ca, l-a pus sa completeze doar pe tranzactia mea, nu si pe cea pe care ulterior a predat-o d-nei judecator.
In privinta obligatiilor asumate fata de copii, faptul ca d-na avocat a scris titlul de program de vizita mie nu mi-a spus nimic, se intelege clar ca sunt obligatii , se intelege clar ca acesta le indeplineste fix cand eu sunt in imposibilitatea de a le indeplini.
Baroului nu cred ca pot sa ma adresez datorita termenului de prescriptie).
Intre timp acesta si-a dat demisia si in prezent nu obtine venituri (sau munceste la negru) .Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2016
valita, utilizator
Cu o plângere penala nu aveți nicio șansă.
Se poate deschide un proces civil referitor la pensie și în funcție de probe se va stabili de instanta.
Trebuia sa aveți avocat care sa va explice tot mai înainte de înțelegere.
Asa.ati fi fost informat.
Dreptul la apărare constituie un drept și nu o obligatie dar neexercitarea lui duce la efecte juridice nefaste pentru partea care își ignora drepturile.

Mergeți sa fie văzute actele pentru a se stabili ce ar fi de făcut în concret.
Considerati ca tranzactia pe care eu o detin , semnata de fostul, in care scrie cu mana lui ca "se obliga sa achite creditul fara sa solicite restituirea acestuia la partaj" si care poate fi supusa expertizei grafolgice nu poate fi folosita ca proba pentru a dovedi intentia de inselaciune? Stiu ca trebuia sa am avocat, insa din punct de vedere material nu mi-am permis, am doi copii , unul cu handicap grav, nu dispun nici de timp nici de bani, abia fac fata sa-i pot intretine, acum cu poprirea pe conturi practic mi-a taiat orice sansa de supravietuire. Cu stima.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2016
valita, utilizator
Multumesc! Inteleg ca sfatul dumneavoastra este sa merg la instanta de tutela , sa solicit clarificarea intelegerii (obligatii versus drepturi) restabilirea cuantumului pensiei de intretinere, retragerea obligatiilor in natura asumate fata de copii pe care nu vrea sa le respecte si in functie de probele administrate in subsidiar trimiterea dosarului la parchet daca judecatorul constata ca se poate incadra la inselaciune? Multumesc !
Mi-as dori din suflet sa existe in acest moment o asociatie MAMA , consider acest dosar exemplu de incalcari flagrante asupra drepturilor copiilor prin exercitarea autoritatii parintesti in comun si obligatii in natura ca regula generala astfel cum este legea in prezent. Da, m-a pacalit, pentru ca m-am gandit la interesul superior al copiilor, pentru ca dincolo de orice suma stabilita de instanta copii aveau nevoie de prezenta lui in viata lor. Ce nu inteleg este cum se poate preta un avocat la asa ceva si de unde intangibilitatea, pentru mine termenul de prescriptie este un afront , o incalcare a dreptului de reparare a prejudiciului adus, deoarece efectele inselaciunii acum sunt constatate, prin nerespectarea individului a obligatiilor asumate si prin dosarul de executare silita deschis??!! Cu stima!
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2016
valita, utilizator

Alte discuții în legătură

Respingere contestatie executare luminutza luminutza Buna ziua tuturor si urari sarbatoritilor zilei! Dpa divort, am deschis un proces de partaj. S-a ajuns la o tranzactie intre parti, in care s-au impartit atat ... (vezi toată discuția)
O avocata ne-a pagubit de un apartament si 18000eur claral claral O avocata a asistat-o pe mama intr-o actiune, i-a castigat increderea, a devenit chiriasa intr-un apartament mostenit de mama, si \\"prietena\\" ei. In 2006, ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral. tranzactie in urma unui acord de mediere. procedura PetruF PetruF Buna ziua, As avea si eu cateva nelamuriri in legatura cu un partaj succesoral, tatal meu a inaintat o cerere de judecata catre fratii lui pentru a face ... (vezi toată discuția)