avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gradatie de merit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gradatie de merit

Buna ziua!

Am o nelamurire privitoare la modul in care universitatea unde activez ca profesor universitar si prodecan aplica prevederile legale referitoare la salarizare.
Am gradatie de merit din 2013 si in fiecare luna, inclusiv iulie 2016, aceasta aparea ca 25% din suma echivalenta salarului de baza si era echivalentul a 1/4 din acesta, cum este si normal.
Incepand cu luna septembrie a.c., suma aferenta acestei gradatii de merit nu mai este 25% din salarul de baza, ci mult mai mica din cate am calculat-o eu (cca. 14-15% din salariul de baza).
De la Serv. de Salarizare mi s-a spus ca, conform legii, se pastreaza suma din iulie aferenta gradatiei de merit si ca trebuie sa citesc OG 20/2016 si normele de aplicare ale acesteia pt a intelege.
Citind legea, am constatat ca procentul de 25% aferent gradatiei de merit se aplica la salarul de baza calculat conform anexei 2, respectiv la cel pt functia de conducere ocupata (prodecan). Astfel, cuantumul gradatiei de merit ar fi trebuit sa fie 1862,5 lei (7450:4), nu 1086 lei cat este acum.
Va rog sa-mi dati un sfat avizat pentru ce ar trebui sa intreprind pentru recuperarea drepturilor salariale si evitarea acestor erori pe mai tarziu.

Va multumesc!