avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare destinatie spatiu de locuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare destinatie spatiu de locuit

Apartamentul situat sub apartamentul meu s-a vandut. Am aflat neoficial ca noul proprietar vrea sa deschida birou notarial. Poate sa faca acest lucru fara acordul meu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adela65 , utilizator 09:17, 16 Noiembrie 2016
Schimbarea destinatiei locuintelor se face numai cu avizul Comitetului Executiv si cu acceptul propietarilor cu care se invecineaza , pe plan orizontal si vertical
dumneavoastra aveti dreptul sa nu fiti de acord dar si propietarul ca doreste schimbarea locuintei are dreptul sa va actioneze in instanta
Este dreptul proprietarului sa faca ce vrea cu proprietatea sa, desigur in limitele legii - adica omul dvs. nu ar putea sa faca acolo un atelier mecanic de reparat burlane, insa sediul unui birou notarial - i se va aproba fara probleme.
Bun, in discutia de fata, dvs. ziceti ca nu sunteti de acord cu aceasta schimbare. Este dreptul dvs., insa trebuie sa aveti argumente, altfel proprietarul o sa va cheme in instanta - asa cum sxrie si @timpuriu, iar judecatorul o sa va intrebe care sunt motivele pentru care dvs. nu sunteti de acord... Bineinteles ca nu o sa aveti argumentele necesare care sa determine instanta sa nu permita schimbarea destinatiei locuintei.
La drept vorbind, cu ce v-ar incurca existenta sub apartamentul dvs. a unui birou notarial?
Liniste cat incape, spatiu bine ingrijit, ba chiar si spatiul din jurul blocului - ca deh, dom notar ar vrea ca sediul sau sa arate bine, apoi subsolul o sa fie permanent in atentia asociatiei, sa fie curat, fara mirosuri specifice....
In fine, poate va mai ganditi, eventual discutati toate aceste lucruri in com. ex. al as. prop. si puneti domnului notar niste conditii - in sensul celor aratate mai sus, intocmiti o conventie de plata, asa cum prevede legea si pe total, eu cred ca o sa fiti multumiti.
Succes!
Sincera sa fiu, cabinet avocat sau birou notarial nu ma deranjeaza... Dar dupa un an , daca nu ii merge afacerea s-ar putea sa ma trezesc cu cine stie ce magazin, bar, etc - ca doar am semnat schimbarea destinatiei spatiului, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O nelamurire privind schimbarea destinatiei locuintei Marian87 Marian87 Priving Legea nr.230/2007, capitolul V art.42 (\"Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de ... (vezi toată discuția)
Administratia blocului stie cineva daca exista vre-o lege in ... gerhardt gerhardt Administratia Blocului Stie cineva daca exista vre-o lege in Care Propietarii unui apartament din Bloc care isi deschid o firma in apartament , ce conditii ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.42 lege 230/2007 eugen82 eugen82 art.42: Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului ... (vezi toată discuția)