avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Dacă am reluat activitatea profesionala la 1 noiembrie 2016 și copilul este născut la 29 ianuarie 2015 din ce luna primesc stimulent de inserție ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 15 Noiembrie 2016
Persoanele care se întorc la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani și care, în acest interval de timp, efectuează și ”luna celuilalt părinte”, pe perioada cât se efectuează ”luna celuilalt părinte” nu vor primi stimulent de inserție.

Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.24
Dreptul reprezentând stimulentul de inserţie se cuvine după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care persoana îndreptăţită îşi reia activitatea profesională şi realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;

b) de la data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente, cu excepţia persoanelor prevăzute la art. 7 alin. (2) lit. b) din ordonanţa de urgenţă;

c) de la data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a), b) şi c);

e) începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul indemnizaţiei pentru creşterea copilului realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, şi plata acesteia se suspendă, dacă cererea este depusă în termen de 30 de zile de la această dată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie Cioncaandreea7 Cioncaandreea7 Am depus dosarul pentru stimulentul de insertie dupa ce am reluat activitatea din cresterea copilului in momentul in care copilul avea 1 an. Cei de la Ajpis ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie AQUADIGIO84 AQUADIGIO84 Sunt cadru militar si am beneficiat de stimulent de insertie 3 luni pana m-am mutat la o alta institutie militara unde a trebuit sa-mi refac dosarul si pana au ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie croberta croberta Daca parintele se intoarce mai devreme la serviciu, cu minim 60 zile, beneficiaza de stimulent de insertie. Care este data de la care poate depune documentele ... (vezi toată discuția)