avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinte legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinte legea 112

Buna seara.Sunt 10 apartamente intr-o curte.Toti au cumparat locuintele in baza legii 112,( acum exact 5 ani),noi neavând posibilitatea la vremea respectiva s-o cumparam.Am fost la primarie,dar mi s-a spus "dl primar NU mai vinde locuintele". Asta dupa ce au fost cei de la DNA in control(este vorba de o locuinta din Timisoara).Este vreo lege?nu stiu unde am vazut pe internet,ca primaria sa fie obligata sa-mi vanda locuinta,unde stau din 1990,fiindca ceilalti locatari s-au mutat dupa 3-4 ani dupa mine si li s-au vandut locuintele ,ma repet,am inteles ca se poate obliga primaria s-o vanda,nu stiu ce articol din ce lege,o data ce toti au cumparat locuintele,bineinteles inainte de venirea ANAF-ului.Nici macar in audienta nu poti sa te inscrii,mi s-a spus ca pot cere înscrierea in audienta ptr.orice alta problema,NU ptr.locuinta.Va rog,care este legea sau demersul prin care poti cere cumpararea locuintei.(nu a fost retrocedata,nici nu au fost propietari).Si inca o intrebare,pentru cineva tot chirias fiind unei locuinte de la primarie. Prin ce lege(bineinteles cu acordul propietarului,adica primaria) se poate face schimb de locuinte?Am inteles ca se poate face schimb atat intre chiriasi cat si intre chirias si un proprietar.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 10:05, 15 Noiembrie 2016
Faceti o cerere. SUnt obligati sa va raspunda in 30 de zile. Formulati-o ca si cum ati cere sa cumparati locuinta dar doriti detalii si lamuriri. NU intrebati DACA o puteti cumpara ci pur si simplu adresati o cerere in vederea achizitionarii. Intrebarea este : face parte din categoria locuintelor care se puteau vinde pe legea 112? ca este o categorie speciala, totusi ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea chiriasilor dintr-un apartament retrocedat abonatyahoo abonatyahoo Evacuarea chiriasilor dintr-un apartament retrocedat Va supun atentiei urmatorul caz si daca ma puteti ajuta cu un sfat sau cu mai multe voi fi ... (vezi toată discuția)
Legea 112 marghi marghi Buna ziua.Stiu ca sunt sistate vanzarea locuintelor catre chiriasi cu legea 112,urmare a controalelor de la dna,dar am inteles ca,daca restul chiriasilor au ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren de la mostenitori stelutacata stelutacata Stau intr-o curtea cu mai multi chiriasi care conf.legii 112 au cumparat locuintele in care au stat.Curtea a ramas primariei unde plateam anual chirie.De ... (vezi toată discuția)