avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general neprezentarea la prima invitatie a garzi financiare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

neprezentarea la prima invitatie a garzi financiare

Am o firma din 2004 pe care am incetat activitatea in aprilie 2008 dar fara sa anunt. Din Ianuarie 2007 nu am mai contabilizat nici un act ne depunand nici la circa financiara nimic. De curand am primit somatie de plata de la un furnizor deoarece nu am platit o factura. Furnizoru mi-a facut sesizare atat la circa financiara cat si la politie. Am fost la un inspector al garzi financiare si am primit o invitatie in care cere toate actele din 2007 pana la data actuala. Ce as putea sa fac ca sa mai aman prezentarea pana rezolv cu actele?
Dvs ati savarsit infractiunea de evaziune fiscala asa cum este ea prevazuta in legislatia in vigoare!
Consultanta pe care o cereti dvs nu se poate da pe un site public! Cel putin asta este parerea unui consultant in afaceri, adica a mea!B-)
Si ce se intampla in cazul neprezentarii maine la garda financiara?
Avand in vedere ca in perioada mentionata nu a-ti avut activitate,nu a-ti intocmit evidentele in acest sens,adica NU a-ti comunicat la autoritati situatia unitatii dvs,apreciati ca printr-o eventuala "pasuiala" mai puteti intocmi si depune toate aceste evidente si declaratii cu termen legal prevazut ?
MIHAI GRIGORE a scris:

Dvs ati savarsit infractiunea de evaziune fiscala asa cum este ea prevazuta in legislatia in vigoare!
Consultanta pe care o cereti dvs nu se poate da pe un site public! Cel putin asta este parerea unui consultant in afaceri, adica a mea!B-)
Achiesez la opinia domnului Mihai Grigore, in principal pe consultanta pe care o cereti pe site! Altfel, sustin ideea moderatorului Mihai Grigore ca sunteti in situatia savarsirii infractiunii de evaziune ficala, care anctionata deosebit de...
Oare sa fie dracul atat de negru? Eu cred ca nu.

Asta inseamna ca societatea va primi o amenda destul de consistenta care-l va cocosa pe proprietar dar nu cred ca e cazul de puscarie.

Alte discuții în legătură

Amenda neplatita firma sertar sertar am o amenda neplatita la jandarmerie de o luna si acum vreau sa imi fac firma trebuie sa o platesc inainte ... ?? (vezi toată discuția)
Va rog ajutor ContSters740 ContSters740 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: mama mea a incheiat un contract cu o firma pentru confectionare/montare geam termopan. A platit un avans pe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu restaurantul pentru nunta!!! raul83 raul83 Am si eu o problema cu patronul restaurantului pe care l-am rezervat pentru nunta. Am rezervat restaurantul pentru nunta pentru 18 august anul curent iar acum ... (vezi toată discuția)