avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare succesiune

In urma decesului sotului mamei mele care nu a fost tatal meu mama mea nu vrea sa faca succesiunea.Eu o pot face si daca da cum?.
Dvs. nu aveti calitate succesorala in urma decesului sotului mamei, sot care nu a fost tatal dvs. deci nu exista niciun grad de rudenie.
Dvs. nu il mosteniti pe acesta.
Doar mama, in calitate de sotie supravietuitoare, poate solicita dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea parintelui recasatorit alicecarmen alicecarmen buna ziua, va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste succesiunea dupa tatal meu. Sunt unica sa fiica.Mama mea a murit cand aveam varsta de 11ani iar tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire Cristian6982 Cristian6982 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine mama mea a murit acum 20 de ani iar tatal meu este casatorit legal de 18 ani cu a doua sotie. Noi suntem 3 frati, ... (vezi toată discuția)
Mostenire rambonel rambonel BUNA SEARA tatal meu a decedat in urma cu un an de zile.nu s-a facut sucesiunea datorita faptului ca eu sunt singurul fiu si nu am dorit sa o \"intristez:'' ... (vezi toată discuția)