avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Debitorul, prin poprire în baza unei hotărâri judecătoresti, ar achita datoria in 7 ani. Am înteles că executarea silită se prescrie în 3 ani.Din momentul introducerii executării silite termenul de prescripţie se anulează?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:31, 15 Noiembrie 2016

Buna ziua,
Nu se anuleaza termenul de prescriptie.
Incepand executarea silita si efectuandu-se cate o poprire in fiecare luna, timp de 7 ani (daca atat este necesar pentru recuperarea datoriei integral), executarea silita nu se prescrie, fiind intrerupt termenul de prescriptie, prin efectuarea in permanenta de acte de executare.
Multumesc pentru raspuns!
...prin "efectuarea în permanenţă de acte de executare" ce să înţeleg, câte acte trebuie efectuate? Probabil de fiecare dată, înainte de împlinirea a 3 ani!
Reținerea lunară din poprire este un act de executare. După fiecare sumă reținută, începe să curgă un nou termen de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare silita ccristy ccristy Buna ziua, Intr-o executare silita, daca s-a platit voluntar o parte din datorie iar executarea silita s-a perimat, plata partiala a datoriei mai intrerupe ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita - poprire conturi Tirlea Andrei Tirlea Andrei In urma unei hotarari definitive si irevocabile s-a stabilit ca datorez unui cetatean o suma de bani. S-a pus sechestru pe conturile personale iar creditorul a ... (vezi toată discuția)
Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)